Afbeelding
Elise Schuurman Photography

175 ruiters doen mee aan Molecaten Ruiterdag

Algemeen

HATTEM - Het draait zaterdag tijdens de Molecaten Ruiterdag allemaal om de paardensport. 

Vanaf ongeveer 10.00 start de eerste ruiter in de crosscountry, en de eventingwedstrijd eindigt rond 17.00 uur. Daarnaast heeft organisator Hippisch Hattem alles uit de kast gehaald om de bezoekers een gezellige dag te bezorgen.

Op landgoed Molecaten doen zaterdag 16 oktober zo’n 175 eventingruiters en hun paarden mee aan crosscountry van de Molecaten Ruiterdag. Een route van ruim drie kilometer en met zo’n 30 hindernissen door de prachtige bossen. Bezoekers zijn van harte welkom om het crosscountry traject te wandelen en vooral om een kijkje te nemen op het terrein bij het oude natuurzwembad ‘De Watermulder’ aan de Randweg. Speciaal voor de Molecaten Ruiterdag is hier ‘Hattem Playa’ ingericht, een promodorp met foodtrucks.

’s Middags is er ook akoestische livemuziek met Trio Concordia. Het professionele animatieteam van hoofdsponsor Molecaten zorgt dan voor kinderactiviteiten. Op het terrein van ‘Hattem Playa’ zijn bonnenboekjes te koop waarmee je bij iedere foodtruck een versnapering kunt halen. Onder de kopers van dit bonnenboekje worden drie fantastische prijzen verloot.

De Molecaten Ruiterdag is gratis toegankelijk. Voor het parkeren van auto’s van bezoekers aan de Koeweg vraagt de organisatie een kleine bijdrage. Kom daarom zoveel mogelijk te voet of met de fiets. Het promodorp en de horeca bevinden zich op het afgezette terrein van ‘Hattem Playa’ en deze is alleen toegankelijk met een coronabewijs.