Afbeelding
.

CDA wil balans tussen wonen, leefomgeving en verduurzaming

Algemeen

HATTEM- Afgelopen week kwam de gemeenteraad van Hattem tweemaan bijeen om te praten over wonen en de ruimtelijke omgeving. 

Tijdens de eerste vergadering werd een initiatiefnota van de gemeenteraad over het onderwerp wonen besproken. Tijdens de tweede vergadering werd gesproken over de concept-Omgevingsvisie. Namens het CDA Hattem bepleitte Harry Kremer een goede balans tussen wonen, leefomgeving en verduurzaming. 

Veel Hattemers maken zich zorgen over hun woontoekomst. Kremer: “Het is van belang dat wij als raad perspectief kunnen bieden aan starters en doorstromers op de woningmarkt. Dat betekent dat er in de toekomst meer woningen moeten worden gebouwd, maar wel binnen gestelde kaders en in afstemming met de inwoners.” De beschikbare ruimte voor voldoende woningbouw, opwekking van nieuwe energie en behoud van de natuur en het landschap is in een kleine gemeente als Hattem beperkt, dus dat betekent volgens het CDA een zorgvuldige omgang met de invulling van die ruimte en het maken van keuzes. Kremer: “Voor zonne-energie betekent dit dat er wat ons betreft eerst moet worden gekeken naar zonnepanelen op daken, boven parkeerterreinen en gecombineerd met geluidschermen langs de snelwegen.” Het CDA heeft het college daarom opgeroepen om te komen met een projectplan voor dit onderwerp.

Het CDA is blij met het samen met de andere raadsfracties opgesteld woonplan, wat nu door het college moet worden vertaald in een woonagenda. In de loop van oktober zal de concept-omgevingsvisie worden voorgelegd voor inspraak/zienswijzen en participatie van inwoners. Naar de huidige planning wordt de omgevingsvisie in februari 2022 aan de raad voorgelegd om vast te stellen.