v.l.n.r. Remon Folst, Robert Klaassen, Arjan van de Worp, Lars van der Zwaan, Judith van Duinen en Han van Riel
v.l.n.r. Remon Folst, Robert Klaassen, Arjan van de Worp, Lars van der Zwaan, Judith van Duinen en Han van Riel .

CDA Hattem bezoekt Scouting De Trijsberg

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM- Het CDA Hattem brengt deze weken verschillende werkbezoeken in de stad om te horen hoe het gaat met het Hattemse verenigingsleven. Onlangs viel de beurt aan Scouting De Trijsberg. 

Na een rondleiding over het terrein, gingen raadslid Judith van Duinen en commissielid Robert Klaassen in gesprek met Lars van der Zwaan, Remon Folst, Arjan van de Worp en Han van Riel.

Uiteraard werd er veel gesproken over de impact van de coronacrisis. Ondanks de diverse lockdowns vanwege de crisis, kon Scouting De Trijsberg gelukkig in zowel 2020 als in 2021 voor de diverse speltakken zomerkampen organiseren. Tegelijkertijd was gedurende de crisis het gemis van fysieke bijeenkomsten en samen actief bezig zijn in de buitenlucht, groot. “De digitale bijeenkomsten die we tussentijds organiseerden, vulden die leemte natuurlijk niet. Inmiddels komen de bevers, welpen, scouts, explorers en roverscouts al een tijdje weer iedere zaterdag bijeen op het terrein aan de Oranje Nassaulaan. Wat de lange termijn impact van de coronacrisis gaat zijn op de jeugd, blijft giswerk, maar het samenzijn en de hechtheid van de groepen zal helpen in de weg terug naar ‘normaal’”, aldus groepsbegeleider Lars van der Zwaan. 

Voor de CDA’ers was het goed om te horen dat het ledenaantal van de scouting ondanks de coronacrisis stabiel was gebleven. Op de vraag hoe de vereniging de toekomst van Scouting De Trijsberg voor zich ziet, is het antwoord ‘groei’. “Daarvoor zijn met name veel vrijwilligers nodig, want al het werk bij de vereniging gaat op vrijwillige basis”, gaf groepsbegeleider Remon Folst aan. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden via info@trijsberg.nl of groepsbegeleiders@trijsberg.nl.

Ook voor de nabije toekomst, staan er wat meer praktische zaken op de verlanglijst. Zo vergt het bos veel onderhoud om ervoor te zorgen dat ook in de toekomst de uitdagende activiteiten op het terrein veilig georganiseerd kunnen blijven worden. Daarnaast is, in de huidige staat, de vuurkuil na forse regen niet (voldoende) bruikbaar. Minstens zo belangrijk is de staat van de paden op het terrein – bijvoorbeeld in verband met de bereikbaarheid van de gebouwen voor hulpdiensten - en de verkeersituatie op de Oranje Nassaulaan. Vooral tijdens het brengen en halen van de jongere jeugdleden, merken we dat er door passanten met forse snelheid gereden wordt en is de situatie niet altijd even overzichtelijk. “We willen heel graag samen met de gemeente naar deze zaken kijken en hebben daarvoor ook contact met de gemeente gezocht. We vertrouwen erop dat we samen snel tot goede oplossingen kunnen komen”, aldus Arjan van de Worp en Han van Riel.

“Scouting de Trijsberg organiseert veel gezamenlijke activiteiten in de Veluwse bossen. Scouting De Trijsberg is een belangrijke vereniging in Hattem die de sociale vaardigheden en zelfredzaamheid van de leden bevordert. Tevens is Scouting De Trijsberg jaar in jaar uit een belangrijk Hattems begrip op het marktplein en bij alle oorlogsmonumenten tijdens de dodenherdenking. Het CDA Hattem is blij met de inzet van de Scouting in de Hattemse samenleving,” aldus Judith van Duinen.