Afbeelding
.

HattemCentraal schrijft geschiedenis als eerste lokale partij

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – De oprichting van de eerste lokale politieke partij in Hattem is een feit. Donderdagavond werden de statuten ondertekend en het bestuur van HattemCentraal gepresenteerd.

Geschiedenis

Onder toeziend oog van notaris Peter Fijn werden bij ‘Bij de Jongens’ de officiële handelingen verricht, waarmee HattemCentraal geschiedenis schrijft. Het begon allemaal in mei toen Gina Guldenaar en Albert de Boer door een verschil van inzicht uit de VVD-fractie stapten. Sindsdien ging het duo verder onder de naam HattemCentraal. Inmiddels zijn er statuten opgesteld en is een bestuur uit alle geledingen van de Hattemse bevolking samengesteld. Het bestuur bestaat naast de voorzitter Ad Spakman uit: vicevoorzitter Klaas van Dieren, secretaris Andrew de Graaf, penningmeester Paul Koortens en tweede secretaris Richard Meulman.

Volkspartij

“Samen gaan we de partij groot maken”, deelde een trotse voorzitter Ad Spakman mee. “HattemCentraal is een brede volkspartij waar iedereen zich thuis voelt en waar inwoners zich gehoord voelen. Verbinding zoeken met elkaar is heel belangrijk voor HattemCentraal. De burgers staan centraal. Die gaan bepalen wat we straks gaan doen. Daarom gaan we binnenkort met teams de wijk in om te kijken wat er leeft. Samen met de Hattemers gaan we daarom aan de slag voor onze mooie stad, waarin het prettig en veilig wonen, werken en vertoeven is”.

De lat wordt direct al hoog gelegd. De nieuwe partij streeft ernaar om minimaal 4 zetels te behalen bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. “Dan hebben we iets te betekenen in de raad en kunnen we de burgers bedienen”, aldus de voorzitter.

Aan de slag

Fractievoorzitter Gina Guldenaar en raadslid en kersverse vader Albert de Boer werden in het zonnetje gezet omdat zij het voortouw hebben genomen om de partij op te richten. Gina geeft aan trots te zijn, maar ook een gezonde spanning te voelen omdat de ambities nu ook daadwerkelijk waargemaakt moeten worden. “Nu moeten we aan de slag in de hoop dat Hattem een lokale partij ziet zitten. Samen met de inwoners willen wij de belangen van Hattem in de raad gaan behartigen. Dat is het doel van de partij”.

De gemeenteraadsverkiezingen in maart moeten uitwijzen hoe groot die behoefte is. Of Gina de lijstrekker voor HattemCentraal wordt, is nog niet bekend. Zowel Gina als Albert geven aan zeker een rol van betekenis te willen spelen op de kandidatenlijst, mocht er een beroep op hen worden gedaan. Op 19 oktober organiseert HattemCentraal om 20.30 uur een informatieavond in de Marke. Iedereen is welkom, de inloop is vanaf 20.00 uur.