Afbeelding
.

Beleeftraining Autisme

· leestijd 1 minuut Algemeen

                

HATTEM - Donderdagavond 14 oktober organiseert het CJG Hattem in het kader van de week van de opvoeding een Autisme Beleef Circuit. De bijeenkomst is bedoeld voor inwoners van de gemeente Hattem die mensen in hun omgeving met autisme hebben. De beleeftraining wordt verzorgd door MEE Ijsseloevers. Deelname is gratis.

 

Praktische tips bij iedere ervaring 

Het thema van de week van de opvoeding 2021 is dit jaar “vertel eens”. De Beleeftraining vertelt ons hoe het is om autisme te hebben. Door je in de denk- en gevoelswereld van iemand met autisme te verplaatsen krijg je inzicht in de belevingswereld en begrijp je beter waarom iets wel of niet werkt in de dagelijkse praktijk. 

Opdrachten en ervaringen 

Tijdens het doen van de opdrachten ervaren deelnemers hoe iemand met autisme op bepaalde situaties zou kunnen reageren en wat iemand daarbij mogelijk kan ervaren. Dit leidt tot begrip, inzichten en praktische handvatten in het omgaan en communiceren met mensen met autisme. De training wordt samen met een ervaringsdeskundige gegeven. Tijdens de nabespreking worden ervaringen van de deelnemers met elkaar gedeeld.

Praktische informatie

De bijeenkomst is op donderdag 14 oktober, start om 19.00 u. en is rond 21.30 afgelopen. 

De training vindt plaats bij Zoethout aan de Waag 2-4 in Hattem.

Omdat het CJG Hattem dit mogelijk maakt, zijn er voor de deelnemers geen kosten aan verbonden.


Aanmelden

Deelnemen aan het Autisme Beleef Circuit op 14 oktober? Aanmelden kan via: infocjg@hattem.nl. Er is plek voor maximaal 15 deelnemers.