Afbeelding
.

PvdA en Groen Links gaan samenwerken in Hattem

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM ā€“PvdA afdeling Hattem en Groen Links Hattem afdeling Noord Oost Veluwe hebben maandag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

De voorzitters van de PvdA Hattem, Hanneke Jurriens, en van Groen Links Hattem, Hilly Schaffer, hebben maandag de samenwerkingsovereenkomst ten behoeve van de gezamenlijke kandidatenlijst voor de gemeente raadsverkiezingen 2022-2026 getekend. De samenwerking met een gezamenlijke kandidatenlijst in een fractie dateert van augustus 2021. Op dat moment hebben de algemene vergaderingen van de PvdA afdeling Hattem en Groen Links afdeling Noordoost Veluwe dit besluit genomen. De afgelopen periode is gebleken dat de (fractie)leden van de PvdA en Groen Links in Hattem graag en goed samenwerken. Deze samenwerking smaakt naar meer. Beide afdelingen hebben tijdens hun algemene ledenvergadering ingestemd met de start van deze samenwerking in een fractie, waartoe de kieswet ruimte biedt. Een overeenkomst voor de periode van 2022-2026 is daarom noodzakelijk.

ā€œHet doel van de samenwerking is het gezamenlijk uitvoering geven aan het met elkaar overeengekomen programma en het beste uit beide partijen halen. De kandidaten op de kieslijst, de leden van de fractie en de leden van de uitgebreide fractie, verbinden zich bij hun politieke activiteiten.ā€

Vooruitlopend op de officiĆ«le overeenkomst zijn tijdens de afgelopen raadsvergadering drie commissieleden uit beide partijen benoemd. Chris van Groningen, lid van de PvdA, en Birgitta Hogendoorn en Roel Janssen als leden van Groen Links. ā€œWij zullen onder de naam PvdA/GroenLinks meedoen aan de komende gemeenteraadsverkiezing.

De PvdA en Groen Links blijven twee zelfstandige partijen , die de komende raadsperiode samen optrekken, intensief samenwerken vanuit een gezamenlijke fractie en gezamenlijk opgesteld programma. Door een bredere samenwerking op links willen we het progressieve en linkse geluid binnen Hattem verstevigen en uitbreidenā€, zo laat Hanneke Jurriens weten.