Afbeelding
.

Workshop IJsselklei Pottenbakken

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM ā€“ ā€œIedereen kan leren pottenbakkenā€, aldus Cato Wit. Sinds kort is zij gestart met het geven van lessen pottenbakken in Hattem.

Potten draaien

ā€œVeel oudere Hattemers zullen zeker bekend zijn met de steenhouwerij van Henk Beernink aan de rand van Hattemā€, vertelt Cato Wit.

ā€œNaast beeldhouw- en keramiek lessen, is er op deze mooie plek sinds kort ook de mogelijkheid om potten te leren draaien op een elektrische schijfā€.

Na de opleiding modevormgeving Artez in Arnhem en een werkzaam leven als vormgever in Amsterdam, geeft Cato in Hattem les volgens de Nederlandse Keramiek opleiding in Gouda. 

Wijs geworden bij open atelier ā€˜Pansaā€™ en na keramiek cursussen gevolgd te hebben in binnen- en buitenland, leert ze je in een kleine groep van 5 mensen alle technieken, die de basis vormen voor veel gebruiksgoed. ā€œDat zijn allang niet meer alleen potten en vazen, maar kan bijvoorbeeld ook een i-phone speakertje zijn, of je eigen coffee-to-go beker. Iedereen kan leren pottenbakken. Het is leuk, uitdagend, voor Ć”lle leeftijden en zĆ©ker niet alleen voor vrouwenā€.

Enthousiasme 

De eerste twee groepen zijn inmiddels met veel enthousiasme van start gegaan, met al na enkele lessen verassende resultaten. Gedurende het jaar zal er dieper worden ingegaan op de verschillende aspecten bij het draaien, zoals decoratie technieken, glazuren en samengestelde vormen zoals theepotten, lampen, vogelhuisjes en ovenschalen.

ā€œNaast het geven van de cursus is er een grote wens, om volgend jaar een open atelier te kunnen aanbieden, waar je onbeperkt kunt draaien als lid. Met name het onderlinge uitwisselen van ā€˜tips and tricsā€™, en het delen van ervaringen en resultaten, maakt zoā€™n open atelier tot een inspirerende leerschool in een ontspannen en gezellige sfeerā€. 

Cato hoopt zo met iedereen een bijdrage te kunnen leveren aan de ā€˜couleur localeā€™ van Hattem. 

Cursus 

Enthousiast geworden? De twee-maandelijkse cursus vindt plaats op donderdag van 14:00 tot 16:30 uur of van 18:30 tot 21:00 uur aan de 3e Industrieweg 1 in Hattem.

De kosten bedragen ā‚¬ 295,- incl. materiaal gebruik, stoken en glazuren.

Voor meer informatie en/of aanmelden: info@ijsselklei.nl