Afbeelding
.

Hattem niet door naar volgende bekerronde

Sport

HATTEM- v.v. Hattem was in de luxepositie dat het, dankzij een fors doelsaldo, voldoende zou hebben aan een gelijkspel om naar de volgende bekerronde te gaan. De verwachtingen konden zaterdag niet worden waargemaakt: v.v. Nieuwleusen won met 1-0 winst en bekert verder.

De eerste 20 minuten waren voor vv Hattem met verfrissende aanvallen, zonder echte kansen, maar als ploeg het betere van het spel. Dit kantelde gaandeweg en met kunst en vliegwerk werd een achterstand voorkomen. v.v. Nieuwleusen ging de tweede helft verder met waar ze gebleven waren: veel inzet, opportunistisch spel en met de lange bal aanvallen. In de 80ste minuut was het aanvoerder Reinier Meijerink van v.v. Nieuwleusen die de 1-0 aantekende. Jasper van der Stouw kwam nog het dichtste bij de 1-1, maar de gelijkmaker bleef uit.

“Strijd en inzet zijn meestal de ingrediënten om een wedstrijd winnend over de streep te trekken en vanmiddag heerste Nieuwleusen. Weliswaar met 4 gele kaarten aan vv Nieuwleusen zijde, maar een verdiende winst op het pover acterend vv Hattem 1”, laat v.v. Hattem weten. Een slechte generale dus vlak voor de eerste competitiewedstrijd thuis tegen ESC uit Elburg op zaterdag 25 september.