de Hattemse leden op het congres, van links naar rechts Robert Klaassen, Harry Kremer en Henberto Remmerts.
de Hattemse leden op het congres, van links naar rechts Robert Klaassen, Harry Kremer en Henberto Remmerts. .

Resolutie CDA Hattem aangenomen op landelijk congres

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM- Tijdens het landelijk CDA-congres in ’s-Hertogenbosch is zaterdag een resolutie van het CDA Hattem over de koers van de partij met een ruime meerderheid van 98,5 procent aangenomen. 

Samen met andere Noord-Veluwse afdelingen riepen de Hattemse CDA’ers in die resolutie op tot het centraal stellen van de christendemocratische uitgangspunten en het actief betrekken van de achterban bij de partijkoers. Ook werd opgeroepen tot het steunen en praktiseren van de ideeën van onafhankelijk Kamerlid Pieter Omtzigt, die de partij afgelopen zomer verliet.

Henberto Remmerts, voorzitter van het CDA Hattem, is blij met het resultaat: “Met onze resolutie hebben we een constructieve bijdrage willen leveren aan de partijkoers. Het feit dat de resolutie met zo’n grote meerderheid is aangenomen, laat zien dat de wens om vanuit het midden politiek te bedrijven breed wordt gedeeld in de partij. Dat schept vertrouwen voor de toekomst.”

Commissielid Robert Klaassen is blij dat een resolutie van de CDA-jongeren over het afschaffen van het leenstelsel ook op het congres werd aangenomen. In de resolutie werd opgeroepen om dit een breekpunt te maken in de formatie. “De leden willen dat het CDA een echte onderwijspartij is. Veel jonge leden spraken zich tijdens het congres uit tegen de hoge studieschuld waarmee zij zijn opgescheept door het huidige stelsel. Jongeren mogen weten dat het CDA ook voor hen wil opkomen.” Daarnaast werd een resolutie aangenomen waarin het realiseren van de klimaatdoelstellingen voor 2030 als topprioriteit wordt aangemerkt. Dat 90 procent van de leden voor deze resolutie stemde laat volgens Henberto Remmerts zien dat CDA’ers dit onderwerp heel belangrijk vinden. “Dit is wat nodig is voor Nederland en de volgende generaties, en sluit aan bij ons streven als CDA Hattem om het groene hart in de samenleving te willen zijn.”