Afbeelding
.

Kunstkring Hattem ontvangt Duo Belder Kimura

Algemeen

HATTEM- Op 25 september treedt om 20.15 uur bij de Kunstkring Hattem in de Marke het ‘Duo Belder Kimura’ op, dat bestaat uit Rie Kimura (barokvioliste) en Pieter-Jan Belder (klavecinist/fortepiano). Het programma van deze avond heeft als thema ‘Mozart in Wenen’.

“Het jaar 1781 markeert een belangrijke omwenteling in de carrière van Wolfgang Amadeus Mozart. Na een uit de hand gelopen arbeidsconflict met zijn broodheer, de aartsbisschop van Salzburg die Mozart met een letterlijke schop laat verwijderen uit het paleis, besluit de componist te verhuizen naar Wenen en een bestaan als freelance componist en pianist op te bouwen. In feite werd Mozart hiermee een van de eerste componisten die zich ontworstelden aan de soms beklemmende en beperkende nukken van werkgevers. Deze avond wordt geheel gewijd aan muziek van Mozart uit deze nieuwe periode”, laat Kunstkring Hattem weten.

Voor belangstellenden zijn kaarten via de website www.kunstkringhattem.nl te bestellen. Volwassenen betalen €22,-, jongeren tot 18 jaar en studenten €7,-. Vanwege de COVID-19 restricties is kaartverkoop aan de zaal voorlopig niet mogelijk. Bezoekers dienen bewijs te tonen dat men volledig gevaccineerd is, hersteld is van corona of recent negatief getest is.

Kijk voor verdere informatie over programmering, kaarten en abonnementen op de website www.kunstkringhattem.nl.