Arie van Driesten met op de achtergrond het herdenkingsmonument op de Markt.
Arie van Driesten met op de achtergrond het herdenkingsmonument op de Markt. .

Arie van Driesten neemt afscheid 4 en 5 mei comité

Algemeen

HATTEM – “Democratie is een groot goed. Dat moeten we bewaren en stimuleren”, aldus Arie van Driesten. Na ruim 30 jaar neemt hij afscheid van het 4 en 5 mei comité in Hattem.

Weloverwogen

Het is een weloverwogen besluit geweest om te stoppen, geeft de geboren en getogen Hattemer aan. “Het is genoeg geweest. De werkzaamheden laat ik met gerust hart achter. Er zitten goede mensen in het comité die het werk voortzetten”.

Arie van Driesten (79) is al jaren één van de drijvende krachten binnen het 4 en 5 mei comité. Wat begon als een burgerinitiatief is uitgemond tot een bloeiend comité met daarin een brede afspiegeling van de maatschappij. “De gebeurtenissen rondom 4 en 5 mei zijn van ons allemaal. Dan is het mooi wanneer er een organisatie is die breed gedragen wordt. Het is belangrijk dat wat er gebeurd is niet vergeten wordt. De loer van de dictatuur ligt om de hoek. Daar moeten we voor waken. Vrijheid is een groot goed. Dat is tegenwoordig meer dan eens zichtbaar in de wereld. Deze boodschap moet doorgegeven worden. Daarom is het van belang om de verbinding met jongeren te zoeken. Jongeren zijn de toekomst”.

Lees meer over het afscheid van Arie in de Hattemer van deze week.