Afbeelding
.

Nieuwe fietsenrekken geplaatst

Algemeen

HATTEM ā€“ De nieuwe fietsenrekken in de binnenstad zijn geplaatst. De plaatsing van de nieuwe fietsrekken maakt onderdeel uit van de herinrichting van de binnenstad.

Vanwege de werkzaamheden waren de bestaande fietsklemmen al geruime tijd verdwenen. Het gevolg was dat de stalen rossen de afgelopen tijd her en der in het centrum werden gestald. Nabij het Toeristisch Informatiepunt is een ruime stalling voor de rijwielen, met de mogelijkheid om de elektrische fietsen op te laden. Tijdens het toeristenseizoen bleek al dat deze stalling ontoereikend was om alle fietsen te kunnen herbergen.

In totaal worden 13 fietsenrekken in het centrum gezet. De eerste 11 zijn vorige week geplaatst. In overleg met de ondernemers wordt de definitieve locatie bepaald. De fietsenrekken zijn in dezelfde Hanzestijl als de afzetpaatjes die zijn geplaatst. Zo vormt het straatmeubilair een eenheid.

De zwarte fietsenrekken zijn vervaardigd door Smederij Wessel. De finishing touch wordt binnenkort bevestigd. Aan de bovenzijde komt een afbeelding van een van de karakteristieke monumenten van Hattem: De Dijkpoort. ā€œZodra deze afbeeldingen van de ijzersnijder komen, zullen deze worden bevestigdā€, geeft NTP uitvoerder Gerrit Spaan aan.