Afbeelding
.

Waar zijn de kunstenaars van de Voermankoepel?

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - Nu langzaamaan het leven weer op gang komt, zijn de kunstenaars van het atelier in de Voermankoepel aan de Geldersedijk, Inge in ’t Hout en Roeli Rumscheidt, minder honkvast. 

Kunstmarkten, open atelier- en kunstroutes, workshops, exposities kunnen, met in achtneming van de coronaregels, gelukkig weer worden georganiseerd. Afgelopen weekend openden beide kunstenaars dan ook een expositie. Het werk van Inge is samen met de beelden van Han Lammers uit Heerde tot en met oktober te zien in Veluvine Nunspeet. Roeli’s werk is onder de titel ColorLove tot en met 20 november in de weekenden te zien in de Reestkerk in Oud Avereest. In het weekend van 18 en 19 september sluit Palet Zwolle de IJsselbiënnale af met een expositie en als lid van Palet exposeert Roeli werk in het Paletgebouw aan de Bagijneweide 15. Inge zoekt het dat weekend iets verder en staat met haar werk tijdens kunstroute Kunst om Dalfsen aan de Rekveldweg 2 in Dalfsen, waar ze ook demonstraties geeft. Vervolgens treffen beide kunstenaars elkaar tijdens de Open Atelierdagen Noordoost Veluwe, traditioneel het eerst weekend van oktober, met hun werk in hun gedeelde atelier in de Voermankoepel. 

Tussendoor geeft Inge nog haar ‘workshops voor twee in ’t atelier’ én zal zij als lid van Kunstgilde Hattem in de maanden december en januari haar werk exposeren in het voorportaal van het stadhuis. Kortom een volle agenda voor beiden, waar ze ook naar uitgekeken hebben. Iedereen is welkom om het werk van Inge en Roeli, op voornoemde locaties te komen bekijken. Roeli Rumscheidt is te volgen op Facebook en Instagram, net als Inge. Zie verder voor Inge’s agenda en informatie over workshops www.ingeinthout-thisway.exto.nl. En wees bij aanwezigheid van de kunstenaars welkom in het atelier in de Voermankoepel aan de Geldersedijk 1a.