Afbeelding
.

CJG Hattem start weerbaarheidstraining

· leestijd 2 minuten Algemeen

HATTEM – Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Hattem start een gratis weerbaarheidstraining voor kinderen in de basisschoolleeftijd. 

Doel van de training is dat kinderen hun eigen kracht ontdekken en meer zelfvertrouwen creëren.” Leren ervaringsgericht bewust te worden van het lichaam en emoties om zo weerbaarder te worden”, aldus het CJG.

Voor wie?

Heeft uw kind minder zelfvertrouwen, is het soms onzeker? Durft het niet goed grenzen aan te geven? Een weerbaarheidstraining kan uw kind helpen om voor zichzelf op te komen én om beter met andere mensen om te gaan.

Door wie?

Het CJG Hattem biedt kinderen een weerbaarheidstraining waarbij het boksen wordt ingezet als middel, gecombineerd worden met mentale- en bewegingsactiviteiten. Hiervoor zet het CJG Caroline van den Berg Coaching & Training (CC&T) in. Caroline is een ervaren trainer en coach voor kinderen en jongeren. Daarnaast is zij kinderfysiotherapeut, weerbaarheidstrainer en jeugdkickbokstrainer.

Training

In de weerbaarheidstraining wordt aandacht besteed aan verschillende thema’s: lichaamshouding en -beweging, gezichtsuitdrukking, lichaamssignalen (ja/nee gevoelens), stemgebruik, grenzen herkennen en aangeven, samenwerken en vooral hoe pas je deze vaardigheden toe in je dagelijks leven. Bij al deze thema’s staat het zelfvertrouwen centraal. De kinderen ervaren bewustwording door te bewegen. In een veilige omgeving wordt er spelenderwijs gewerkt aan de specifieke doelen van uw kind. CC&T staat voor plezier, uitdaging en resultaat. 

Groepsverband

Gedurende 8 weken is er elke week een trainingssessie van één uur. De training vindt plaats in groepsverband met minimaal 6 en maximaal 8 kinderen. De trainingsaspecten worden met leeftijdsgenootjes geoefend. Hierdoor is de groepstraining praktijk gericht. Verschillende activiteiten worden uitgevoerd in tweetallen. Omdat er gewerkt wordt in kleine groepen is het mogelijk specifiek aandacht te schenken aan persoonlijke leerwensen. De kinderen krijgen thuisopdrachten mee om de aangeleerde vaardigheden buiten de training verder te oefenen.

Intakegesprek

Voorafgaand vindt er een intakegesprek plaats. “Hierin wordt er gezamenlijk gekeken naar de behoefte en de leerdoelen van uw kind. Samen met u als ouder/verzorger gaan we na of de leerdoelen behaald kunnen worden in groepsverband. Gedurende 8 weken werken wij aan deze leerdoelen. Na de vierde training hebben wij een tussentijdse evaluatie om de ontwikkelingen van uw kind te bespreken. In de laatste week is er een ‘meedoen training’. Dit geeft u, als ouder/verzorger, de gelegenheid om te ervaren hoe wij in de lessen werken. Hierdoor wordt de training gemeenschappelijk en geeft het handvatten om thuis verder te oefenen. Na de training vindt er een persoonlijke eindevaluatie plaats. Met u wordt besproken of en in hoeverre uw kind met resultaat de training heeft gevolgd. U krijgt concrete tips om na de training uw kind verder te begeleiden in het ontwikkelen van zelfvertrouwen”, aldus Janneke van der Vegt namens het CJG.

PRAKTISCHE INFORMATIE

De training wordt gegeven aan 2 groepen in de gymzaal aan de Hunze. Groep 1: Leeftijd 6 tot en met 9 jaar (groep 3, 4, 5). Groep 2: Leeftijd 10 tot en met 12 jaar (groep 6, 7, 8).
De trainingen worden gegeven op 5, 12, 26 oktober, 2, 9, 16, 23 en 30 november in Hattem. Voor de jongste groep op dinsdag van 15.30 tot 16.30 uur en groep 2 op de dinsdag van 16.30 tot 17.30 uur. Deelname is gratis. De training wordt gefinancierd door het CJG. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: infocjg@hattem.nl met vermelding van de naam, leeftijd en de contactgegevens. Zoals het nu lijkt zijn er nog een paar plekjes beschikbaar voor groep 2 (10-12 jaar).Voor groep 1 (6-9 jaar) kunt u uw kind aanmelden voor de reservelijst.