V.l.n.r. Harry Kremer, Wilco Liefers, Wim Hoogers, Judith van Duinen en Tonny Harmsen.
V.l.n.r. Harry Kremer, Wilco Liefers, Wim Hoogers, Judith van Duinen en Tonny Harmsen. .

CDA Hattem in gesprek met sv Hatto-Heim

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - Wat voor impact heeft de coronacrisis op de Hattemse sportvereniging SV Hatto-Heim? Harry Kremer en Judith van Duinen zijn hierover op zaterdag 21 augustus het gesprek aangegaan met het bestuur van sportvereniging Hatto-Heim.

Net als bij alle andere verenigingen en ondernemers heeft de coronacrisis grote gevolgen gehad voor bestuur en leden. Zo hebben de trainingen en wedstrijden tijdens de Lock down grotendeels stilgelegen en was het clubhuis van de vereniging gesloten. Vandaag is het een heugelijke dag omdat het clubhuis en het terras voor het eerst weer open zijn en het eerste elftal van Hatto-Heim een oefenwedstrijd speelt!

Er werd ingegaan op de corona steunmaatregelen en het effect hiervan op de vereniging. Deze maatregelen zijn bedoeld en waren noodzakelijk om de financiƫle gevolgen binnen de perken te houden. Dit temeer het clubhuis gesloten moest zijn en hiermee een belangrijke pijler onder de inkomsten verviel. Daarnaast werd door de vereniging gemist dat zij haar sociaal-maatschappelijke rol niet kon vervullen. Het bestuur is tevreden over de steunmaatregelen van de gemeente Hattem. Met betrekking tot de communicatie werden enkele verbeterpunten genoemd.

Het CDA is blij met de input van het bestuur. ā€œHierdoor krijgt de CDA fractie een goed inzicht wat er leeft binnen de vereniging.ā€ Hatto-Heim is in ieder geval blij dat het seizoen weer is begonnen en dat de leden, vrijwilligers en het bestuur weer kunnen doen waarvoor ze het doen: namelijk voetballen.

ā€œNet als bij alle andere verenigingen is Hatto-Heim een belangrijk onderdeel van het Hattemse verenigingsleven. Het CDA vindt het belangrijk dat de politiek waar nodig daadkrachtig optreedt om beweging te stimuleren. Juist in deze tijd is beweging extra belangrijk om de gezondheid en het welzijn van jong en oud te bevorderenā€, aldus Judith van Duinen.