Afbeelding
.

Online informatiebijeenkomst pgb

Algemeen

HATTEM- Met een persoonsgebonden budget (pgb) kunnen mensen die langere tijd zorg of ondersteuning nodig hebben deze zelf regelen. Op 5 oktober organiseert het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Welzijn Hattem samen met andere steunpunten uit de regio een online voorlichtingsavond over het pgb. Starttijd 19.30 uur. De bijeenkomst vindt plaats via het online programma Zoom. 

Een voorlichter van Per Saldo, de belangenvereniging van mensen met een pgb vertelt over wat een persoonsgebonden budget (pgb) inhoudt, wat er in de praktijk bij komt kijken en welke mogelijkheden het kan bieden voor mantelzorgers en hun naasten. Je leert onder andere wat een pgb is en wat de zijn verschillen met zorg in natura; wat er globaal komt kijken bij het beheren van een pgb; een bewuste keuze te maken voor een pgb of er juist voor te kiezen om zorg op een andere manier te regelen; waar een pgb aangevraagd kan worden en waar je terecht kunt voor meer informatie. Na afloop is er voldoende ruimte voor vragen.

Toegang is gratis, graag opgeven/aanmelden voor 28 september bij moniquescholten@swhattem.nl of bel of app naar telefoonnummer 038-4432881/06-83905995. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met een link waarmee u de online bijeenkomst kunt bijwonen en uitleg over hoe u met het programma Zoom kunt meedoen.