Afbeelding
.

Ervaring rijker op Europese Jeugdkampioenschappen

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - Tafeltennisvereniging Smash’70 was eind augustus met maar liefst 2 spelers vertegenwoordigd op de Europese Jeugdkampioenschappen in Kroatië. Chris Verwoert uit Hattem (15) en Brent Ronde (13) in de klasse Jeugd Onder 15. Samen met Ivan Kahn (13) uit Amsterdam vormden zij het team voor Nederland.

Mooie ervaring

Hoewel het team niet in de prijzen is gevallen, geeft Chris aan een hele mooie ervaring te hebben gehad. “Ik mocht meedoen aan het EJK omdat ik het kwalificatietoernooi had gewonnen. Het toernooi werd gehouden in Kroatië in de stad Varazdin. We zijn daar met het team heen gegaan met het vliegtuig. Ik heb goed gespeeld en het maximale eruit gehaald. Ik ben erg positief over mijn spel. Het leukste van het toernooi vond ik dat van hoog niveau was, waardoor er vaak hele spannende wedstrijden kwamen. Ook was het leuk dat we samen als team op reis gingen. Iets minder leuk was dat we tot s’ avonds laat speelden en de volgende ochtend om 6 uur weer moesten opstaan om te spelen”. 

Het sportieve buitenlandse toernooi smaakt naar meer als het aan Chris ligt. Volgend jaar gaat hij weer een poging doen om in het Nederlandse team te komen.


Tevreden

Chris en Brent werden tijdens de wedstrijden begeleid door de jeugdbondscoach Titus Damsma, clubgenoot en trainer Boris de Vries, en oud-trainer van Smash Marcel Kraa.
In het teamtoernooi speelden de jongens tegen Hongarije, Bulgarije, Polen en Estland. Alleen Ivan Kahn wist hier en daar een wedstrijd te winnen. Chris en Brent kwamen steeds net te kort. In het individuele toernooi speelde Chris tegen spelers uit Tsjechië, Luxemburg en Estland. Alleen de wedstrijd tegen Luxemburg werd gewonnen. De jeugdbondscoach was ondanks het resultaat bijzonder tevreden over het vertoonde spel.
Ondanks de coronaperiode, waarin geen wedstrijden konden worden gespeeld, hebben de beide Smash-spelers goede vorderingen gemaakt, zowel technisch als mentaal. Beide jongens zijn een belangrijke ervaring rijker, waarmee ze in de landelijke competitie verder
kunnen. Ze hebben de teamspirit binnen het Nederlandse team van spelers en begeleiders als zeer positief ervaren.
Het komend seizoen spelen Chris en Brent, samen met Kaj Ronde en Timothy Wong, in de hoogste landelijke jeugdklasse. In deze klasse doet het team mee om het landskampioenschap bij de jeugd.