Afbeelding
.

Jesse is de nieuwe buurtsportcoach

Algemeen

HATTEM - Jesse Broekhuis (25) is de nieuwe buurtsportcoach van Hattem. De geboren Wapenvelder is niet helemaal een onbekende in Hattem. Hij is al werkzaam als zweminstructeur. 

“In juni 2020 heb ik mijn CALO diploma gehaald en ben ik begonnen als allround zweminstructeur bij zwembad de Marke. Mensen zouden mij dus kunnen kennen van het zwembad, waar ik zwemles heb gegeven en andere werkzaamheden in het zwembad heb uitgevoerd”.

Takenpakket

Naast de lessen bewegingsonderwijs, gaat de nieuwe buurtsportcoach lessen verzorgen bij de kleuters, bij het schoolzwemmen en gaat hij zich bezig houden met het aangepast sporten. “Hier is op de achtergrond al veel aan gewerkt, maar ik wil dit graag meer naar buiten brengen. Iedereen heeft het nodig om te bewegen. Naast deze werkzaamheden werken we samen met sportverenigingen. Ook het uitvoeren van JOGG-Campagnes valt onder mijn takenpakket, denk aan de avondvierdaagse, week van de opvoeding en de 7 dagen water challenge. Kortom, als buurtsportcoach ben je altijd in beweging”.

Uitdaging

Jesse vindt het belangrijk om zoveel mensen aan het bewegen te krijgen, ook voor Hattemers voor wie dat niet zo vanzelfsprekend gaat. “Ik ga me onder andere bezig houden met aangepast sporten. Iedereen heeft recht om te bewegen, ook als er moeilijk aansluiting te vinden is. Naast dat ik heel erg veel energie krijg van het geven van lessen bewegingsonderwijs, lijkt het me een hele mooie uitdaging om dit te combineren met het aangepaste sporten. Omdat dit nog niet veel voeten in de aarde heeft lijkt het me een geweldige uitdaging”.