Afbeelding
.

Jeugd in thema ā€˜Hattems New Orleansā€™

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM ā€“ Meerdere Hattemse basisscholen starten het nieuwe schooljaar na de zomervakantie in New Orleans Style. De Hattemse jeugd imponeert bij de start van het festival op 4 september de letters op de berg in Hollywood met een eigen versie.

Op het festivalterrein zal de naam ā€˜NEW ORLEANSā€™ levensgroot pronken, volledig bekleed met grammofoonplaten. De elpees worden door de jeugd gedurende een thema-les op school in stijl bewerkt en versierd onder demo-begeleiding van Hattemsā€™ beeldend kunstenaar Angela Peters. Dit wordt ondersteund met een Big Music Box, gevuld met materiaal. Tevens wordt er in deze les op de basisscholen passende aandacht gegeven aan New Orleans als stad, waaronder de achtergrond van de muziek en informatie over de stad.

Tijdens de start van het festival is de flitsende prijsuitreiking voor Hattems jeugdtalent. Op basis van originaliteit, humor en inspanning worden winnaars bekroond met prachtige prijzen in meerdere leeftijdscategorieƫn.

Muzikaal talent kan op het open podium onder leiding van Hattemer trompettist Wilfred Kroese met hun eigen instrument meespelen met Just Vibes.

Jeugdcircus Pavarini zal gedurende het festival met acrobatische toeren alle activiteiten beeldend ondersteunen. Ook tijdens het festival kunnen op het terrein nog elpees versierd worden en kunnen jazzy muziekinstrumenten worden gemaakt. Uiteraard is alles onder voorbehoud en afhankelijk van de maatregelen die op dat moment gelden. De voorbereidingen zijn in volle gang. Een enthousiast jeugdcomitƩ ontwikkelde in samenwerking met enkele Hattemse ondernemers en basisscholen wederom een creatief programma. Alle jeugd is uitgenodigd om een bijdrage te leveren, mee te doen en te ervaren hoe de sfeer is in New Orleans.

Om het festival te mogen bezoeken is het noodzakelijk een gratis ticket te downloaden op www.neworleansinhattem.nl. Dat geldt ook voor ouders van de jeugd onder de 12 jaar die komt. Dit is Ć©Ć©n van de maatregelen die de gemeente Hattem voorschrijft. Het aantal bezoekers is gelimiteerd, dus als je zeker wilt zijn om niets te missen van het jeugdprogramma en de optredens ā€˜s avonds is een gratis ticket, een aantoonbare coronacheck en legitimatie noodzakelijk. Voor de jeugd tot 12 is geen legitimatie nodig.

Op zaterdag 4 september 2021, vanaf 17 uur bent u gratis welkom voor een optreden, een hapje, een drankje, een dansje, samenzijn met een praatje en uiteraard een mooie Mardi Gras ketting.