Afbeelding
.

Voortgang huisbezoeken aan 75-jarigen

Algemeen

HATTEM- Stichting Welzijn Hattem is in 2018 gestart met huisbezoeken aan 75-jarigen. 

Deze preventieve huisbezoeken hebben als doel om te weten te komen hoe het met de ouderen gaat die zelfstandig wonen; wat zijn hun wensen en behoeften om gelukkig en zo lang als mogelijk zelfstandig in de wijk te wonen. Met behulp van een uitgebreide vragenlijst worden vragen gesteld over gezondheid, wonen, mobiliteit, financiën, mantelzorg, tijdsbesteding, contacten en wat verder ten tafel komt.

“Veel ouderen hebben deze bezoeken als zinvol ervaren, dit blijkt uit een respons van gemiddeld 75%. We zijn daarom blij dit te kunnen en mogen doen in Hattem”, laat Stichting Welzijn Hattem weten. De gemeente vindt het belangrijk dat iedere inwoner zich prettig voelt en zo lang mogelijk ‘mee kan doen’ in de samenleving en wil dat op deze wijze graag ondersteunen. De nadruk bij dit gesprek ligt vooral op preventie en is toekomstgericht.

“Door de Corona Lock down zijn de huisbezoeken in maart stopgezet. Vanaf augustus 2021 starten we weer met gesprekken bij mensen thuis.”

De inwoners die in 2021 75 jaar worden, ontvangen in de komende maanden een uitnodiging voor een gesprek. Mocht u ouder of jonger zijn dan 75 en ook behoefte hebben aan een gesprek met een ouderenadviseur, neem dan contact op met Stichting Welzijn Hattem.

Voor meer informatie kunt u bellen en/of mailen naar; Stichting Welzijn Hattem, Bernadette Verbiesen Telefoon: 038-4432881, info@swhattem.nl.