Afbeelding
.

Hattems kunstwerk op de Internationale Hanzedagen Riga

Algemeen

HATTEM – De Internationale Hanzedagen worden dit jaar van 19 t/m 22 augustus in Letland georganiseerd. 

De hoofdstad Riga is een Hanzestad en dit jaar de gaststad voor het Hanze-evenement. Edith de Jong is namens de gemeente Hattem gevraagd om een kunstwerk te maken voor de Hanze Art Works, het podium voor kunstenaars uit Hanzesteden. 

Hanseatic Gold

Het thema dit jaar is: Hanseatic Gold. “Bij dit thema Hanseatic Gold draait het om welke hedendaagse waarden er zijn in plaats van het vroegere goud uit de Hanzetijd. Dit verbeeld ik in mijn werk ‘the Golden Kompass’ waarbij elke windrichting van het kompas een manier van kijken, denken, voelen en maken weerspiegelt die in onze tijd nodig is: openstaand voor anderen en anders, onbevooroordeeld, en actief”, vertelt Edith. Het is dan ook niet voor niets dat juist haar wandkleed geselecteerd is voor de expositie in Hanzestad Riga.

Wanneer corona het toelaat, hoopt Edith zelf af te reizen naar Riga om de Internationale Hanzedagen en de Hanseatic Gold – expositie persoonlijk te bezoeken. Als dit niet lukt zal zij de opening van de expositie op 19 augustus online volgen. Wij laten u nog weten via welke kanalen u ook mee kunt kijken.

Lees meer in de Hattemer van deze week.