Afbeelding
.

“Het voelt als; het mantelzorgen is voorbij”

Algemeen

HATTEM- Huisartsenpaar Kitty van Groeningen en Bart Hofhuis hebben 1 juli jl. afscheid genomen van Huisartsenpraktijk ’t Veen. 

“De laatste maanden waren heel bijzonder”, vertelt Kitty. “Tijdens de afscheidsconsulten was er ook ruimte voor niet medische gesprekken. We kregen veel mooie herinneringen terug. Mensen zeiden ook: ‘Dat gun ik jullie. Als ik de kans krijg doe ik dat ook.’ We zijn ontzettend verrast door alle kaartjes en cadeautjes. Via deze weg heel veel dank!”.

Dubbel gevoel

Kitty: “Als huisarts loop je als het ware een heel leven mee. Alles wat in een mensenleven kan gebeuren, mag je meebeleven. Dat kunnen mooie dingen zijn, maar ook minder mooie en verdrietige dingen. Daar word je bescheiden van”.

“Het voelt een beetje als; het mantelzorgen is voorbij”, aldus Bart. “De betrokkenheid stopt ineens wat tegelijk leegte maar ook ruimte geeft”.

Kitty: “Het werk als huisarts is nooit af. Er zijn altijd een aantal patiënten die voorin je hoofd zitten. Het is onwerkelijk om die betrokkenheid nu zo van je af te laten glijden”.

Bart: “Gelukkig hebben wij heel fijne opvolgers die hetzelfde in het vak staan, de kracht van praktijk ‘t Veen gaat verder”.

Lees meer in de Hattemer van deze week.