Afbeelding
.

Nieuwe voorzitter Sportkoepel Hattem

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM- In de Algemene Leden Vergadering (ALV) van 5 juli heeft Ed Zandhuis afscheid genomen als bestuurslid van de Sportkoepel Hattem. In deze organisatie zijn alle sportverenigingen uit Hattem verenigd. Als opvolger is in de ALV Klaas Jan Ritzema benoemd.

ā€œDe Sportkoepel is in 2008 opgericht en Ed Zandhuis is daar vanaf het begin bij betrokken geweest. Eerst als algemeen bestuurslid, later als voorzitter. Een tijd waarin het nog volop zoeken was, met veel afstemming met de Gemeente Hattem, naar de juiste taken en verantwoordelijkheden van de Sportkoepel. Inmiddels staat er een solide organisatie die, samen met de Gemeente, de buurtsportcoaches, en vele andere betrokkenen, er alles aan doet om het mooie sportklimaat dat Hattem heeft, uit te bouwen. Zaken die voor de verenigingen gemeenschappelijk kunnen worden geregeld zorgen voor voordeel voor alle verenigingen!ā€, laat Sportkoepel Hattem weten.

Ed Zandhuis gaat zich richten op de overige werkzaamheden die hij als vrijwilliger in de gemeente Hattem heeft, en hij gaat meer tijd vrijmaken om te genieten van zijn vrouw en kinderen, en korte en langere vakanties met zijn geliefde camper te maken. De Sportkoepel dankt Ed voor zijn enorme inzet in de afgelopen jaren.
Als opvolger van Ed is in de ALV Klaas Jan Ritzema benoemd. Klaas Jan is een aantal jaren beleidsadviseur Sport bij de Gemeente Hattem geweest, dus hij weet als geen ander hoe de sportvoorzieningen in Hattem zijn ingericht. Momenteel werkt hij bij de organisatie JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) in Den Haag. Samen met penningmeester Patrick Koop en secretaris Wieneke van Regteren vormt hij nu het bestuur waarin nog ruimte is voor 2 afgevaardigden van verenigingen.

In de ALV van de Sportkoepel zijn meer interessante onderwerpen naar voren gekomen. Er is gesproken over het grote belang van Vertrouwens Contact Personen voor alle sportverenigingen in Hattem en over de bredere invulling van het nieuwe ijsbaanterrein. Hierover leest u binnenkort ongetwijfeld meer in de Hattemer en overige lokale media.