Afbeelding
Voerman Stadsmuseum Hattem

Uniek boek schilders Voerman

Algemeen

HATTEM- Op 17 juli 2021 verschijnt het boek ‘Gevangen in een paradijs’ over de bijzondere familiegeschiedenis van vader en zoon Voerman. 

Het boek, geschreven door Kees Opmeer in samenwerking met Peter en Tijs Voerman, is gebaseerd op het uitgebreide familiearchief van kleinzoon Peter Voerman.
Voerman sr. is vooral bekend als IJsselschilder. Zijn zoon kennen we onder meer als illustrator van de Verkade-albums. Met het ontsluiten van het familiearchief zijn nooit eerder vertoonde werken beschikbaar gekomen, naast brieven, dagboeken, foto´s en andere documenten. Dit heeft geleid tot een rijk geïllustreerd boek dat de lezer meevoert in het bijzondere leven van beide schilders en hun tijdgenoten.
De presentatie op 17 juli vindt om 16.30 uur plaats in het Voerman Stadsmuseum Hattem, samen met de opening van de tentoonstelling ‘Gevangen in een paradijs’. De tentoonstelling duurt tot en met 30 november 2021 en laat onder meer attributen, schilderijen, tekeningen en schetsen uit het familiearchief zien.
Het boek wordt uitgegeven door Stichting Cultuurfilms Drenthe. Het heeft het formaat 260 x 260 mm, full colour, met een hard cover en 440 bladzijden. De winkelprijs is € 34,95. Het is vanaf 17 juli onder meer verkrijgbaar in de winkel van het Voerman Stadsmuseum Hattem.
Zie ook www.voermanstadsmuseumhattem.nl.