Afbeelding
.

Afscheid Mathilde Stam Stichting Welzijn Hattem

Algemeen

HATTEM ā€“ Mathilde Stam (59), een welzijnsvrouw in hart en nieren neemt op 2 juli afscheid als directeur van Stichting Welzijn Hattem. 

Ze omschrijft zichzelf als een visionair met een hart voor het welzijnswerk. Een verbinder, die ook niet schroomt om af en toe met de vuist op tafel te slaan, wanneer ze dat echt even nodig vindt. Nieuwsgierig en geĆÆnteresseerd in de medemens. Mensen niet parkeren in een hokje wanneer ze anders zijn, maar leren van de verschillen en deze waarderen en omarmen. 

Loslaten 

ā€œBij weggaan hoort ook loslaten. Mijn maatschappelijke kennis zal ik in combinatie met kunst en cultuur inzetten om de stad en cultuur te versterken ā€, zo licht Mathilde haar afscheid toe. ā€œMet die stap kan ik nog heel veel betekenen voor Hattemā€. Duidelijk is dat door de jaren heen, de aloude Hanzestad een plekje in het hart van Mathilde heeft ingenomen. Helemaal afscheid nemen van Hattem doet ze dan ook niet. Ze blijft als directeur verbonden aan het Anton Pieck Museum. Ze gaat het niet echt rustig aan doen. Er wacht een nieuwe uitdaging. Er bruisen volop plannen voor de toekomst in het hoofd van deze sympathieke directeur. ā€œIk zou eigenlijk wel willen neerdalen, maar heb nog zoveel te doen. De ultieme droom is om ooit in Hattem te wonen. Een stad om verliefd op te wordenā€. 

Lees meer in De Hattemer van deze week.