Afbeelding
.

Hattems tafeltennis talent naar EK

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM ā€“ Dolblij is Chris Verwoert met zijn ticket voor de Europese Jeugd Kampioenschappen. De Europese Kampioenschappen tafeltennis worden van 27 juli tot en met 2 augustus in KroatiĆ« gespeeld.

Kwalificatietoernooi

Afgelopen zondag vond het kwalificatietoernooi voor de Europese Jeugd Kampioenschappen (EJK) onder de 15 jaar plaats. In totaal mogen er drie Nederlandse spelers mee naar de EJK. De nummer 1 was verzekerd van een ticket vanwege zijn prestaties en ranking in het verleden. Er waren nog zes spelers in de race voor twee plekken. Degene die het toernooi wint krijgt de tweede plek om deel te nemen. De derde plek wordt toegewezen door de bondscoach.

De 14-jarige Chris was als vierde geplaatst en begon gelijk tegen de top drie. Met goed spel, technisch Ć©n mentaal, wist hij alle spelers te verslaan. Hij was met vijf winstpartijen overduidelijk en ongeslagen de winnaar van het toernooi waarmee hij zijn eigen ticket heeft verdiend voor het EJK. De talentvolle Hattemer tafeltennisspeler geeft aan vooraf flink de zenuwen te hebben gehad voor het kwalificatietoernooi. ā€œVanwege corona zijn er lange tijd geen wedstrijden gespeeld en konden we alleen maar trainenā€.

Superblij

Chris vertelt dat hij het heel gaaf vindt en superblij is dat het gelukt is om de felbegeerde ticket voor het EJK te bemachtigen. ā€œIk heb er heel lang voor getraind. Ik had het niet verwacht omdat het hele sterkte tegenstanders waren waartegen gespeeld moest wordenā€.

Vanwege zijn ambities voor een topsportcarriĆØre volgt Chris een opleiding aan het CSE in Zwolle, waardoor tafeltennis en onderwijs gecombineerd kunnen worden.

Daarnaast traint en speelt Chris bij tafeltennisvereniging Smash ā€™70. Hoewel Chris al vaker op een internationaal heeft gespeeld, heeft hij nog nooit een dergelijk groot toernooi als een Europees Kampioenschap meegemaakt. Hij geeft aan er zin in te hebben om volgende maand deel uit te maken van het Nederlandse jeugdteam.

Smash ā€˜70

Naast Chris Verwoert speelde ook ploeggenoot Brent Ronde uit Klazinaveen mee met het kwalificatietoernooi om een ticket voor het EJK te bemachtigen. Na onderling resultaat bekeken te hebben werd Brent derde op het toernooi. Reden voor de bondscoach om ook Brent te selecteren om mee te gaan naar het toernooi. Dat bekent dat twee Smashā€™70-spelers mee gaan strijden tegen de Europese top in het mooi oranje Nederlandse shirt.