Archieffoto
Archieffoto .

Komst Lidl stapje dichterbij

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – De komst van een derde supermarkt op Het Veen is een stapje dichterbij gekomen. Afgelopen week werd bekend dat twee ondernemers hun bezwaren hebben ingetrokken. Ook het stikstof probleem lijkt te zijn opgelost.

Zienswijzen

De ondernemers die een bedrijfspand hebben op het aangrenzende terrein maakten zich zorgen over de toegankelijkheid van hun eigendommen en de parkeerplaatsen die in de plannen pal voor hun terrein waren getekend.

In goed overleg met de Lidl zijn de bezwaren die er waren verholpen. Voorwaarde om de eisen in te willigen was wel dat de zienswijzen die waren ingediend bij de gemeente zouden worden ingetrokken en er ook in de toekomst geen bezwaar meer gemaakt gaat worden inzake de komst van de Lidl.

Stikstofprobleem opgelost

Voordat de komst van een Lidl mogelijk is moeten er een aantal procedures doorlopen worden. Eén daarvan is de aanvraag om de bestemmingsplanwijziging en omgevingsvergunning met de bewijslast voor het voldoen aan de normen voor stikstofdepositie. Dan pas kan de provincie Gelderland de vergunning Wet natuurbeheer (wnb) afgegeven. Eerder werd bekend dat doordat de normen voor stikstofdepositie op het Natura2000 gebied van de IJssel te hoog bleek er nog geen bestemmingswijziging en omgevingsvergunning voor de Lidl kon worden afgegeven.

Voor dit probleem is nu een oplossing gevonden. “De initiatiefnemer heeft aanvullende inhoudelijke onderbouwing aangeleverd aan de provincie Gelderland om aan te tonen dat de stikstofdepositie binnen de wettelijke normen blijft”, zo laat een woordvoerder van de gemeente Hattem weten. De gemeente gaat ervan uit dat de aanvraag voor de Wet natuurbescherming nu voldoende onderbouwd is, zodat de provincie kan overgaan tot het verlenen van de vergunning. Het college is nu aan zet en gaat de raad voorstellen het bestemmingsplan vast te stellen. Besluit de raad positief, dan kan het college ook de vergunning verlenen. Verwacht wordt dat de behandeling van de plannen plaatsvindt in de raadsvergadering van september. Dit is afhankelijk van de ontvangst van de Wnb-vergunning, die is nodig om het bestemmingsplan vast te stellen.