Afbeelding
.

CDA Hattem wil helderheid over extra kosten gemeente

Algemeen

HATTEM- Tijdens de commissievergadering werden de voorjaarsnota en kadernota van de gemeente Hattem besproken. “Zoals het er nu naar uitziet, sluit de gemeente Hattem 2021 af met een flink tekort. Bij monde van commissielid Remco Dijkstra en raadslid Harry Kremer sprak het CDA zorgen uit over de extra kosten”, meldt het CDA.

Raadslid Harry Kremer vroeg onder meer aandacht voor de mogelijke tegenvallers voor de transformatie van ’t Veen van industriegebied naar woonwijk: “Er zijn hoge geschatte kosten opgenomen. Extra toelichting door het college is wat ons betreft noodzakelijk.” Daarnaast vroeg Kremer aandacht voor duurzaamheid: “Het CDA is van mening dat de gevolgen van het klimaatakkoord en de energietransitie niet ten koste mogen gaan van de portemonnee van onze inwoners. Daarom willen we als raad meer grip op het programma duurzaamheid krijgen.”

Commissielid Remco Dijkstra vroeg onder meer aandacht voor de personeelskosten: “Het CDA begrijpt dat het op dit moment piept en kraakt in de organisatie en dat er op korte termijn iets moet gebeuren. De gegeven toelichting tot nu toe is voor het CDA op dit moment nog niet voldoende om de middelen hiervoor vrij te geven.” Het CDA pleitte net als andere fracties voor een extra informatiesessie aan de raad over personele kosten. Deze informatiesessie vindt op woensdag 23 juni plaats. “Het college begreep de zorgen van het CDA en gaf aan dat de raad aan zet is om politieke keuzes te maken. Uiteindelijk is een sterke organisatie nodig om die ambities waar te maken, en daar zijn bepaalde investeringen voor nodig.” Op 28 juni worden de voorjaars- en kadernota in de raad ter stemming gebracht.