Afbeelding
.

Nieuw ventilatiesysteem de Notenhof

Algemeen

HATTEM - Vorige week is het nieuwe ventilatiesysteem in de Notenhof aan de Sparrenlaan in gebruik genomen. 

Het betreft een zogenaamde WTW (warmte terugwin installatie). Dat betekent dat de aangezogen buitenlucht eerst verwarmd wordt door de afgezogen lucht en daarna in de zaal geblazen wordt. De totale temperatuurdaling wordt hierdoor beperkt tot circa 1 graad, wat weer leidt tot energiebesparing.

Na een lange tijd van voorbereiding was dan eindelijk zover en kunnen de activiteiten in de Notenhof weer worden gestart. Vanwege Covid ā€˜19 zijn er sinds maart 2020 geen repetities en bijeenkomsten meer georganiseerd. Dat geldt voor Christelijk Mannenkoor DEV en de Christelijke Muziekvereniging Hattem als eigenaren van het gebouw, maar ook voor de andere gebruikers waaronder het Hattems Mannenkoor en de Vereniging Vrijzinnig Hattem. De muzieklessen hebben eveneens een tijdje stilgelegen, maar mochten op een gegeven moment toch weer Ć©Ć©n op Ć©en gegeven worden onder strenge voorwaarden. ā€œVoor ā€˜Stichting De Notenhofā€™ een zware tijd om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. De gemeente Hattem was niet bereid een tegemoetkoming te doen in de kosten van de OZB. 

Onder de nieuwe RIVM voorwaarden en het aangebrachte ventilatiesysteem komt er eindelijk ā€˜luchtā€™ en kan er voorlopig met 30 personen bijeengekomen en gerepeteerd worden.

Dankzij een goede samenwerking met Van den Berg Installatietechniek en GTH Bouw is het nieuwe ventilatiesysteem tot stand gekomen. ā€œBeide bedrijven uit Hattem hebben ervoor gezorgd dat flink bezuinigd kon worden op de investeringskostenā€, aldus de stichting. Het bestuur van de stichting spreekt haar waardering uit voor deze lokale samenwerking.