De coördinatoren
De coördinatoren .

Hospice Hattem zoekt helpende handen

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM – Het Hospice Hattem is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. De coördinatoren Jannie Knigge en Jacqueline de Wit van het hospice zijn op zoek naar enthousiaste helpende handen die zorg willen verlenen bij de laatste levensfase.

Veel aanvragen

Het hospice in Hattem opende in 2019 de deuren in één van de woningen van De Bongerd aan de Van Galenstraat. Inmiddels is gebleken dat het hospice in een behoefte voorziet. Nog altijd komen meer aanvragen binnen, dan er gehonoreerd kunnen worden. “In de laatste levensfase breekt een moeilijke tijd aan waarin veel zorg, steun en aandacht nodig is. Als die zorg thuis niet mogelijk of wenselijk is, kunnen mensen terecht bij het hospice”, vertellen coördinatoren Jannie Knigge en Jacqueline de Wit.

De gast van het hospice heeft de regie en bepaalt hoe hij of zij de dag wil doorbrengen. De sfeer is er warm, rustig en huiselijk. Er zijn geen bezoekuren en familie kan blijven logeren. Leven toevoegen aan de dagen, laatste wensen mogelijk maken. Dat is de drive van Jannie en Jacqueline om zich samen met alle vrijwilligers met hart en ziel in te zetten voor het hospice. Het verschil te maken door er te zijn, te luisteren en mee te bewegen in wat nodig is. Hospice Hattem heeft de beschikking over 25 vrijwilligers. Ze worden ondersteund door 5 vrijwilligers die het bestuur vormen en twee betaalde coördinatoren. In de nacht wordt de zorg verleend door de thuiszorg van Verian.

Coronapandemie

De coronapandemie heeft ook zijn uitwerking gehad op de werkzaamheden van het hospice. Vijf maanden was het hospice gesloten, mede door een gebrek aan vrijwilligers. Inmiddels zijn de eerste gasten weer ontvangen. Het Hospice Hattem is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Ervaring in de zorg is niet nodig. De vrijwilligers dienen minimaal 4 uur aaneengesloten per week beschikbaar te zijn. Je bent ook welkom wanneer je tijdelijk hulp kan bieden. Voor meer informatie kan vrijblijvend contact worden opgenomen met de coördinatoren via tel.06-83821368 of coordinator@hospicehattem.nl.

Lees meer in de Hattemer van deze week.

Afbeelding
!