Afbeelding
Henri van Dieren

Wilde zwijnen in stadsgracht

Algemeen

HATTEM ā€“ De brandweer is maandagmorgen uitgerukt voor een wel heel bijzondere klus. Rond een uur of zes kwam de melding binnen dat er vier jonge wilde zwijnen in de stadsgracht waren beland.

Henri van Dieren kon zijn ogen niet geloven toen hij maandagmorgen vroeg de jonge zwijntjes ontdekte toen hij thuiskwam uit de nachtdienst.

ā€œIk dacht eerst dat ik gek werdā€, vertelt hij. Al snel kwam het besef dat er toch echt vier wilde zwijnen aan het spartelen waren in de gracht. ā€œHeel bizar. Naar mijn weten zijn er nog nooit eerder wilde zwijnen zo dichtbij de stad geweestā€.

Na contact opgenomen te hebben met de dierenambulance, werd al snel de brandweer ingeschakeld toen duidelijk werd dat het Van Dieren niet ging lukken om zelf de dieren uit hun benarde positie te redden. ā€œDe bevelvoerder gaf aan een heleboel dieren in nood te hebben geholpen, maar nog nooit een wild zwijn uit de stadsgracht te hebben gehaaldā€.

Twee zwijntjes konden het water op eigen kracht verlaten. De andere twee werden met behulp van een stok onder hun billen bevrijd door de lokale brandweer.

Afbeelding