Afbeelding
.

Balie burgerzaken ook woensdagavond open op afspraak

Algemeen

HATTEM – Vanaf deze week is de balie van burgerzaken ook weer op de woensdagavond geopend. Vanwege de coronacrisis waren de openingstijden van het stadhuis beperkter dan normaal. Nu de samenleving langzaam weer open gaat, worden ook de openingstijden van het stadhuis ruimer. 

Langzamerhand wordt er steeds meer mogelijk. In Nederland gaat de samenleving meer open en ook in het buitenland gaat het over het algemeen steeds beter met de bestrijding van het coronavirus. Steeds meer landen krijgen een gele status en dat betekent dat reizen langzamerhand meer mogelijk wordt. De gemeente Hattem wil daarom de inwoners van dienst zijn met ruimere mogelijkheden voor het maken van een afspraak, bijvoorbeeld voor het aanvragen van een paspoort of identiteitskaart, ook buiten reguliere werktijden. Een afspraak maken kan via www.hattem.nl/afspraak. Hattemers zonder internet kunnen bellen met telefoonnummer 038-4431616. Een medewerker van de gemeente maakt dan een afspraak.

Burgemeester Marleen Sanderse licht toe dat voorzichtigheid geboden blijft: “Het is erg fijn dat het aantal besmettingen met het coronavirus afneemt en dat dit betekent dat er steeds meer mogelijk wordt. Tegelijkertijd blijft het erg belangrijk om ons aan de geldende coronamaatregelen te houden om het virus onder controle te houden. Alleen samen kunnen we zorgen voor minder besmettingen en een meer open samenleving.”

De openingstijden van de gemeente zijn: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en woensdag van 9.00 tot en met 20.00 uur.