Afbeelding
.

Informatiebox ā€œFinancieel Veilig Ouder Wordenā€

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM- Stichting Welzijn Hattem komt straks weer bij de 75-jarigen thuis. 

Om te horen hoe het gaat. Maar ook om na te denken over heden en toekomst. In De Hattemer komt eens per maand een onderwerp dat extra aandacht verdient. Voor de 75-plusser en voor iedereen die jonger is. Dit keer: de Informatiebox ā€œFinancieel Veilig Ouder Wordenā€.

Annie is single en niet zo piep meer. Af en toe maakt ze zich zorgen over de toekomst. Hoe gaat ze haar financiĆ«n regelen? En andere zaken? Eigenlijk heeft ze niemand om hierover te sparren. Daarom besluit ze informatie te vragen bij Stichting Welzijn Hattem. Zonder (financiĆ«le) zorgen oud worden. Dat wil Annie, maar u toch ook? Bent u op de hoogte van alle mogelijkheden? Het is verstandig om u tijdig voor te bereiden op de jaren die komen. In de informatiebox ā€˜Financieel Veilig Ouder wordenā€™ vindt u informatie om u te helpen uw financiĆ«le huishouding op een veilige manier te regelen. En ook over uw keuzes en wensen voor uw eigen toekomst op het moment dat u zelf niet meer - tijdelijk (bijvoorbeeld ziekenhuisopname) of permanent (bijvoorbeeld dementie) - kunt handelen. U bepaalt wie namens u beslissingen mag nemen en waarover. Het is belangrijk dat u hierover samen met een familielid, mantelzorger of andere naaste in uw omgeving goede afspraken maakt!        

U vindt in deze box onder meer een vragenlijst die u op een overzichtelijke manier laat zien welke zaken u wel geregeld heeft en welke zaken u aanvullend nog kunt regelen/beschrijven.

Denkt u dat er financieel misbruik van u gemaakt wordt van u of iemand in uw omgeving, of het vermoeden van een andere vorm van ouderenmishandeling? Kijk dan op www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl wat u kunt doen. Meer informatie over financieel misbruik vindt u op www.aanpak-ouderenmishandeling.nl. Ook kunt u een ouderenadviseur raadplegen.

Deze informatiebox is een samenwerking tussen de Nederlandse banken, de ouderenbonden, notarissen, de Vereniging Nederlandse Gemeenten, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en diverse andere partijen die zich bezig houden met het voorkomen van financieel misbruik bij ouderen. Voor meer informatie: www.financieelveiligouderworden.nl.

Wilt u de informatiebox ontvangen of in gesprek met Ć©Ć©n van de ouderenadviseurs of meer informatie? Stichting Welzijn Hattem, telefoon: 038-4432881 of mail; info@swhattem.nl.