Afbeelding
.

Fantastisch succes DWLoopschool Hattem

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - Afgelopen zaterdag stond de 5000 meter test-wedstrijd op het programma voor de DWLoopschool Hattem deelnemers. 

Dit is een moment opname waar je kan zien hoe je conditie er nu bijstaat. Van hieruit wordt verder gewerkt naar de volgende doelstelling. In de afgelopen maanden hebben de deelnemers van DWL Hattem zich hierop voorbereid met een 4-tal crossen.

Cross-training

Bij een cross-training wordt elke keer gebroken door de verschillende ondergronden. Dat zijn volgens trainer Willem de Weerd de voordelen van deze trainingsvorm voor hardlopers. ā€œDeze type trainingen draaien minder om techniek voor snelle trainingen maar meer om kracht. Het draaien, keren, klimmen, dalen op verschillende ondergronden maakt dat je over een breed gebied je spierkracht en coƶrdinatie inzet. Je vraagt veel van je lichaam en met veel meer coƶrdinatie dan in een gewone reguliere training. Je pas zal zich in ieder terrein aanpassen. Bij klimmetjes gaat het meer om de inzet van de kniehef en de afzet. In Nederland zit je meestal met korte klimmetjes, zand en modder. Bij modder zal je al snel je pas verkleinen maar je ritme zal omhoog gaan.

Het is voor iedere loper goed om een extra prikkel te krijgen. Moeder natuur en zijn parcours zorgen voor je tempo onderbrekingen. Die moet je overwinnen en dat zijn prikkels die je normaliter niet zo veel krijgt. Als je die overwint, leer je weer veel in coƶrdinatie voor je andere trainingen.

In de vervolg trainingen wordt de kracht omgezet in mentale weerbaarheid en snelheidā€.

Jouw prestatie is de uitdaging voor een ander 

De looproute over 5000 meter was zaterdag deels uitgezet op de Hoenwaard en langs de rand van Hattem. De start was op het Jaagpad ter hoogte van de Haven en de finish bij Vadesto. Onder prachtige weersomstandigheden kon de 5000 meter worden gelopen. Er werd in kleine groepjes gelopen. In totaal waren er 14 starts. ā€œDe wedstrijd was zo georganiseerd dat er gejaagd kon worden en dat erop je werd gejaagd. Hiermee proberen we de man met de hamer te ontwijken en dat is voor velen gelukt. Er zijn op deze prachtige dag eveneens prachtige tijden neergezet, waar de lopers trots op kunnen zijn. In totaal zijn er 13 persoonlijk records gesneuveld. Al met al weer een mooie happening waar naar toe is gewerktā€.