Afbeelding
.

Extra laadpalen elektrische autoā€™s

Algemeen

HATTEM - Elektrische autoā€™s in Hattem kunnen nu ook worden opgeladen aan de Hezenbergerweg. Binnenkort sluit de Visby hier ook bij aan. De komst van steeds meer elektrische autoā€™s vraagt namelijk om meer oplaadpunten. Deze nieuwe laadlocaties dragen bij aan het verduurzamen van Hattem.

Het plaatsen van de laadpalen is Ć©Ć©n van de stappen op weg naar een energiezuinige en duurzame stad. De gemeente Hattem streeft ernaar om deel uit te maken van een openbaar laadnetwerk. Op dit moment kent Nederland al 66000 oplaadpunten. Inwoners en bezoekers van Hattem kunnen gebruik maken van de openbare laadpalen met een geldige laadpas.

Parkeerplaatsen met laadpalen zijn specifiek gereserveerd voor het opladen van elektrische autoā€™s. Een andere auto die daar parkeert, krijgt een waarschuwing of proces verbaal.

Gemeente Hattem ziet dat er steeds meer elektrische autoā€™s komen. Hiervoor plaatst de gemeente openbare laadpalen, die iedereen kan gebruiken. De gemeente Hattem is bezig de laadpalen goed verspreid over de stad te plaatsen zodat iedereen met een elektrische auto in de stad kan opladen.
Wie wil weten of er een laadpaal in de omgeving staat of dat er Ć©Ć©n in de planning is, kan kijken op openbaarladen.nl.

Hattemers die zelf een aanvraag willen indienen voor een openbare laadpaal kunnen dat doen via het bedrijf Allego. Voor meer informatie: www.openbaarladen.nl/hattem.