Afbeelding
.

De Veldhoeve groen icoon?

Algemeen

HATTEM- De gemeente Hattem heeft de Veldhoeve en omgeving aangedragen voor de ‘Challenge groene icoonprojecten’, die door Provincie Gelderland is gelanceerd. Hiermee dingen de negen beste ontwerpen mee naar een maximale subsidie van €100.000. Met dit geld kan het ontwerp daadwerkelijk uit gevoerd worden.

“Een groen icoonproject is een project waarbij een plek in een stad of dorp groener wordt gemaakt. Op zo’n manier dat er meer variatie komt in planten en dieren en de plek verkoeling biedt bij hitte, regenwater vasthoudt en bezoekers de kans biedt om te bewegen, te recreëren en elkaar te ontmoeten. Een project dat zo iconisch is, dat het anderen inspireert iets soortgelijks te doen.”

De gemeente Hattem heeft de Veldhoeve en omgeving aangedragen om tot een iconisch en groen gebied in te richten. Tijdens twee succesvolle bewonersbijeenkomsten zijn er veel initiatieven en ideeën binnen gekomen. Heeft u een initiatief of idee waar nog niet aan gedacht is? Op www.samenhattem.nl zijn de vorige bijeenkomsten terug kijken en op deze pagina kunt u ook uw reactie achterlaten tot en met 23 mei 2021.