Afbeelding
.

Verkeershinder door opknapbeurt A50

· leestijd 2 minuten Algemeen

 

HATTEM - De A50 bij Apeldoorn krijgt een flinke opknapbeurt. Hattemers die richting Apeldoorn reizen kunnen hier hinder van ondervinden. 

De werkzaamheden gaan 30 mei van start. Rijkswaterstaat verwacht dat dit met name in de maanden juni en juli voor veel verkeershinder gaat zorgen. 

Start werkzaamheden 

De werkzaamheden beginnen op 30 mei en duren tot 2 augustus. In die tijd wordt het stuk tussen knooppunt Beekbergen en de aansluiting Vaassen in beide richtingen aangepakt. Het gaat daarbij om een traject van 11 kilometer. Rijkswaterstaat gaat geluiddempend asfalt aanleggen. Ook worden andere onderhoudswerkzaamheden verricht, zoals het aanbrengen van markeringen, herstellen van de voegen aan viaducten en vernieuwen van de vangrail. 

Extra reistijd 

De werkzaamheden worden ’s nachts en in het weekend uitgevoerd. De maximumsnelheid wordt teruggebracht naar 90 of 70 kilometer per uur. Het verkeer moet rekening houden met extra reistijd. De A50 wordt in juli voor vijf nachten volledig afgesloten in de richting van Zwolle. Ook de snelweg richting knooppunt Beekbergen gaat een weekend op slot. 

Fase 1 

Fase 1 betreft de werkzaamheden tussen Apeldoorn en Vaassen in de richting van Zwolle tussen 30 mei – 10 juni. Doordeweeks zijn overdag altijd twee rijstroken per richting beschikbaar. In de nachten en weekenden is er één rijstrook beschikbaar in de richting van Zwolle. In de nachten en weekenden zijn de oprit Apeldoorn-Noord (25) richting Zwolle en de afrit komende vanuit Arnhem afgesloten. De oprit richting Arnhem en de afrit vanuit Zwolle zijn bereikbaar. 

Fase 2 

In Fase 2, 10 juni – 25 juni, worden werkzaamheden uitgevoerd tussen Apeldoorn en Vaassen in de richting van Arnhem. Doordeweeks zijn overdag altijd twee rijstroken per richting beschikbaar. In de nachten en weekenden is er één rijstrook beschikbaar in de richting van Arnhem. In de nachten en weekenden zijn de oprit Apeldoorn-Noord (25) richting Arnhem en de afrit komende vanuit Zwolle afgesloten. De afrit richting Arnhem en de oprit vanuit Zwolle zijn bereikbaar. 

Fase 3 

Het gedeelte Beekbergen – Apeldoorn staat op de planning voor fase 3; 3 juli – 9 juli. Er is een nacht- en weekendafsluiting gepland tussen knooppunt Beekbergen en aansluiting Apeldoorn in de richting van Zwolle van zaterdag 3 juli 20.00 tot maandag 5 juli 06.00 uur. Verder zijn er werkzaamheden van maandag 5 juli tot vrijdag 9 juli tussen 20.00 en 06.00 uur. Verkeer wordt omgeleid via de A1 en de N345. 

Fase 4 

Apeldoorn – Beekbergen komt aan de beurt tussen 9 juli -12 juli. Er is een weekendafsluiting tussen aansluiting Apeldoorn en knooppunt Beekbergen in de richting van Arnhem van vrijdag 9 juli 20.00 tot maandag 12 juli 06.00 uur. Verkeer wordt omgeleid via de N345 en de A1. 

Fase 5 

In Fase 5 vinden werkzaamheden plaats bij Apeldoorn; parallelbaan en op- en afrit Apeldoorn. Dit is bij aansluiting Apeldoorn (24) in het weekend van vrijdag 16 juli 20.00 tot maandag 19 juli 06.00 uur. Er is één rijstrook beschikbaar voor het verkeer op de A50. De oprit voor het verkeer richting Zwolle en de afrit komende vanuit Arnhem is afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de volgende aansluiting. 

Fase 6 

Tot slot Fase 6: Apeldoorn hoofdrijbaan en oprit Apeldoorn. Er geldt een weekendafsluiting van de oprit Apeldoorn in de richting van Zwolle van vrijdag 23 juli 19.30 tot maandag 26 juli 06.00 uur. Er is één rijstrook beschikbaar op de hoofdrijbaan bij Apeldoorn in de richting van Zwolle. Verkeer van de N345 in de richting van Zwolle wordt omgeleid via knooppunt Beekbergen.