Afbeelding
.

Hartinfarct en hoe te handelen

Algemeen

EPE/HATTEM- Vanaf 10 mei mag het Rode Kruis afdeling Noord Oost Veluwe weer ehbo- en reanimatiecursussen geven. 

Jaarlijks worden er 17.000 mensen getroffen door een hartinfarct, met of zonder corona. Door adequaat te handelen is volledig herstel mogelijk, maar er moet dan wel snel gehandeld worden. Zodra het blijkt dat de persoon niet aanspreekbaar is en geen duidelijke ademhaling heeft, is 112 bellen de eerste handeling. Voorkennis van reanimeren en het kunnen bedienden van een AED is extra levensreddende kennis.

Als Rode Kruis afdeling en volwaardige partner van de Hartstichting, biedt de afdeling Noord Oost Veluwe in zowel Hattem als Epe de cursus reanimatie met AED aan. Op de volgende avonden zijn deze gepland in Hattem. Basiscursus: woensdag 12, maandag 17 en woensdag 26 mei, maandag 7 en woensdag 23 juni en maandag 5 juli. Herhaalcursus: maandag 10 en woensdag 19 mei, woensdag 9 en maandag 21 juni en maandag 12 juli.

Ook in Epe staan avonden gepland. Basiscursus: maandag 17 mei, woensdag 16 en maandag 28 juni en woensdag 14 juni. Herhaalcursus: woensdag 19 mei, maandag 14 en woensdag 30 juni en woensdag 7 juli.

Alles vindt plaats volgens de voorschriften van het RIVM, de Hartstichting en het Rode Kruis. Aanmelding kan via de Hartstichting https://www.hartstichting.nl/reanimatie of het Rode Kruis https://www.rodekruis.nl/noord-oost-veluwe. Voor meer informatie, reanimatie.nov@rodekruis.nl.