Afbeelding
.

Hart onder de riem tijdens raadsvergadering

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - Burgemeester Marleen Sanderse begon de raadsvergadering donderdag met een boodschap om de Hattemers die besmet zijn met het corona virus en de inwoners die in quarantaine zitten een hart onder de riem te steken.

“We worden geconfronteerd met een heel hoog aantal besmette inwoners met corona. Dat is vervelend, voor de mensen die het betreft en voor alle families die in quarantaine zitten. Dat is niet makkelijk. Voor alle andere mensen geldt met zo’n hoog besmettingspercentage in Hattem moeten we echt extra voorzichtig zijn. Dus hou alstublieft alle maatregelen in acht. We moeten echt even met ons allen de schouders eronder zetten om deze cijfers in te dammen met straks perspectief op meer vrijheid. We moeten echt alert blijven en hopen dat de cijfers ons gunstig gezind zijn. Zoals het gaat met dit verraderlijke virus ben ik bang dat we nog wel heel even in het rood blijven”.

Raadsbesluit coördinatieregeling Buitengebied

Tijdens de raadsvergadering werd het raadsbesluit coördinatieregeling Buitengebied aangenomen. Omdat voor een aantal nieuwe initiatieven voor woningen in het buitengebied dichtbij infrastructuur niet kan worden voldaan aan de eisen van de Wet geluidhinder heeft het college onderzocht of de Interim Stad-en-milieubenadering kan worden toegepast voor deze initiatieven. Met een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte kan de raad, naast de traditionele regels over bouwen en gebruik, regels stellen aan andere aspecten van de fysieke leefomgeving, zoals duurzaamheid, gezondheid, ruimtelijke kwaliteit en veiligheid. Daarnaast wordt het bestemmingsplan voor het buitengebied vormgegeven volgens het principe van uitnodigingsplanologie. Dit nodigt gebruikers uit om initiatieven te realiseren en legt niet op voorhand vast op welke locatie welk initiatief kan worden gerealiseerd. 

Raadvoorstel Bekrachtiging geheimhouding bijlagen ENSIA verantwoording

Omdat bepaalde informatie kan leiden tot misbruik van kwetsbaarheden en imagoschade naar inwoners, bedrijven en medewerkers heeft het college besloten om de bijlagen van de ENSIA verantwoording 2020 niet openbaar te verklaren op basis van de Wet Openbaarheid van Bestuur. Onder oplegging van geheimhouding worden deze bijlagen wel verstrekt aan de raad. Met het oog op het belang van de informatieveiligheid heeft de raad donderdag dit raadsvoorstel waarin de geheimhouding is vastgelegd als hamerstuk aangenomen.