De Commissie Sociale Zaken werd onlangs geïnformeerd over de halfjaarcijfers van het Sociaal Domein
De Commissie Sociale Zaken werd onlangs geïnformeerd over de halfjaarcijfers van het Sociaal Domein .

CDA Hattem blij met halfjaarcijfers sociaal domein

Algemeen

HATTEM – Het CDA Hattem is blij met de halfjaarcijfers van het sociaal domein die de gemeente op maandag 12 april 2021 presenteerde. De hoofdonderwerpen van de presentatie gingen over de jeugd, WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) en werk & inkomen. 

Om de zes maanden presenteert de gemeente de cijfers van het sociaal domein. Tijdens deze presentatie geeft de gemeente een kijk in de voortgang bij de jeugd, WMO en werk & inkomen. De CDA-fractie is blij om te zien dat de gemeente een scherp beeld heeft bij welke cliënt welke voorziening het beste past. 

Judith van Duinen: “Het is goed om te zien dat de gemeente zich ook tijdens de coronacrisis goed inzet om reguliere zorg te kunnen bieden waar dit nodig is. De ambtelijke organisatie heeft bij de jeugd goed in kaart wie snelle en passende hulp nodig heeft en start waar nodig een snel proces.” Judith is blij om te zien dat de gemeente goed inzicht heeft waar het goed gaat en waar het nog beter kan. De CDA-fractie spreekt haar waardering uit naar de medewerkers die binnen het sociaal domein hun steentje bijdragen voor een zorgzame samenleving. 

Anne-Marije Wilting: “Hattem staat er heel goed voor als het gaat om de financiën voor het sociale domein. We mogen er trots op zijn dat het lukt om de zorg tijdig aan te bieden, maar ook de kosten beheersbaar te houden. Dit alles mede dankzij wethouder Hospers en de inzet van vele medewerkers met een hart voor zorg.’’