Afbeelding
.

HOV organiseert coronaproof activiteiten Koningsdag

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM ā€“ De jubilerende Hattemer Oranjevereniging (HOV) organiseert dit jaar leuke alternatieve coronaproof activiteiten op Koningsdag. De reacties op de jubileumkrant vorige week in De Hattemer waren positief. Inmiddels zijn al veel enthousiaste reacties ontvangen.

Jubileumfeest in 2022

Een mooi, groot feest dit jaar zit er niet in. De HOV wil zo graag, maar gezien de huidige coronamaatregelen zijn grootschalige evenementen niet mogelijk. DE HOV gaat zich in het najaar verder beraden op de plannen voor 2022, waar groots uitgepakt gaat worden in het kader van het 100-jarig jubileum. Weer een feest op het feestterrein en in het centrum, een praisedienst, de traditionele Stadsloop en de optocht met versierde wagens door Hattem. Ook zijn er plannen voor een culturele avond op de verjaardag van prinses Beatrix op 31 januari 2022.

Koningsdag 2021

Op vrijdag 23 april organiseren de Buurtsportcoaches de Koningspelen in samenwerking met de basisscholen. Koningsdag start met de oproep om op 27 april toch nog de verjaardag van koning Willem- Alexander te memoreren om buiten het Wilhelmus te zingen.

Alle kinderen op de basisscholen hebben een ijsbon ontvangen die op Koningsdag kan worden opgehaald. Ook de ouderen worden niet vergeten. Het bestuur van de HOV brengt iets lekkers in de Hof van Blom en de Bongerd. De HOV heeft voor leden mooie wandel- en fietsroutes samengesteld waaraan in tijdsblokken kan worden deelgenomen. Onderweg zijn een aantal ā€˜lekkereā€™ stopmomenten. Aanmelden kan nog tot 22 april en vol is vol.

De HOV roept alle inwoners op om hun straat te versieren. De hoofdprijs is een buurtbarbecue.

Of doe mee aan de Luilak wedstrijd. Maak een foto van je versierde fiets, kar of ander origineel vervoersmiddel en win een leuke prijs. Tenslotte kan er nog een puzzel en de kleurplaat ingestuurd worden. Op Koningsdag maakt de HOV bijna alle prijswinnaars bekend van de jubileumkrant.

Meer informatie over de actie en het aanmelden staat in De Hattemer van vorige week of op hattemeroranjevereniging.nl.