Afbeelding
.

Lions Club Hattem in actie tegen zwerfvuil

Algemeen

HATTEM ā€“ Een jaar lang konden veel activiteiten van de Lions Club Hattem geen doorgang vinden. Na alle digitale activiteiten dit jaar waren de mannen afgelopen zaterdag ook weer buiten actief. 

In 10 groepjes van twee werd er door Hattem gewandeld en onderweg werd zwerfvuil opgeraapt. De oogst: 20 vuilniszakken met zwerfvuil! Deze konden vervolgens worden ingeleverd bij de gemeente.

In Hattem zijn ruim 20 vrijwilligers actief met het regelmatig opruimen van zwerfvuil via het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA en de gemeente Hattem. Het inspireerde de Lions Club om ook een steentje bij te dragen. De gemeente Hattem stelde grijpers ter beschikking en dat was geen overbodige luxe. Zoals te verwachten in deze tijd van Corona lagen er veel mondkapjes in de bermen. Maar ook sigarettenpeuken, blikjes en zakjes met hondenpoep werden buit gemaakt.

De Lions Club Hattem kijkt terug op een geslaagde activiteit die zeker voor herhaling vatbaar is. Wil jij ook een bijdrage leveren aan het opruimen van zwerfvuil, kijk dan op de website van ROVA of op mooi-schoon.nl.