v.l.n.r. Merdi van Essen (Fysiotherapeutisch Centrum Heerde), Jos Bleijenberg (Hanzeheerd) en Ruud Timmerman (Apotheek Heerde).
v.l.n.r. Merdi van Essen (Fysiotherapeutisch Centrum Heerde), Jos Bleijenberg (Hanzeheerd) en Ruud Timmerman (Apotheek Heerde). .

Hanzeheerd zet volgende stap in verpleeghuiszorg

Algemeen

HATTEM- Zorgorganisatie Hanzeheerd zet de komende maanden een belangrijke stap in het bieden van complexe verpleeghuiszorg. 

Op 3 mei starten Rachel Bouwsma en Suzanne Timmermans als specialisten ouderengeneeskunde. Daarmee nemen zij namens Hanzeheerd de medische eindverantwoordelijkheid voor een eerste groep bewoners van De Bongerd en Brinkhoven over van de huisartsen in Hattem en Heerde. In de weken daarna volgen stapsgewijs alle andere bewoners. 

Jos Bleijenberg, bestuurder van Hanzeheerd: “De specialist ouderengeneeskunde is zoals de naam al zegt gespecialiseerd in aandoeningen die vooral ouderen treffen. Hij of zij behandelt en begeleidt kwetsbare ouderen met een complexe zorgproblematiek en krijgt daarbij ondersteuning van specialisten van Fysiotherapeutisch Centrum Heerde.” Ook op gebied van medicijnen en hulpmiddelen kiest Hanzeheerd voor samenwerking met een lokale partner. “We werken al jaren samen met Apotheek Heerde en zijn blij dat we dit kunnen voortzetten.”

Lees meer in de Hattemer van deze week.