Afbeelding
.

Vriendinnen brengen kleur bij De Bongerd

Algemeen

HATTEM- Wat doe je als de lente eraan komt en corona het land nog niet uit is? En wat doen de bewoners van De Bongerd met mooi weer als ze nergens heen kunnen? 

Die vragen stelden de vriendinnen Isa, Norah, Catoo en Isa aan elkaar. Samen met Hetty van De Bongerd bedachten ze een plan. Hoe leuk zou het zijn als er met Pasen een vrolijk gekleurd terras is? Met veel kleur in de tuin waar de bewoners binnen en buiten van kunnen genieten. Veel bloemen en plantjes hadden ze hiervoor nodig. En dus zijn ze op pad gegaan. Dankzij tuincentrum Poot, Kwekerij Souman en de Welkoop is het gelukt een bloemenzee bij de Bongerd te krijgen. Op Goede Vrijdag zijn de meiden, onder toeziend oog van de bewoners, aan de slag gegaan om het terras bij de dierenweide op te fleuren.

En dat was nog niet alles. Dankzij vele gulle giften en het verzamelen van lege flessen hebben ze ook een pakket aan kunnen bieden aan de bewoners. Dit bestond uit puzzelboeken, kleurboeken, schrijfgerei en leesboeken over Hattem. De bewoners waren zichtbaar geroerd. Tot slot hebben de meiden dankzij de Boni en Albert Heijn Hattem alle bewoners blij kunnen maken met een heerlijke paastraktatie.