Het toestel werd in maart, opnieuw, flink vernield
Het toestel werd in maart, opnieuw, flink vernield .

Cameratoezicht bij Sint Andreasschool

Algemeen

HATTEM- Het speeltoestel bij de Sint Andreasschool, dat een paar weken geleden moedwillig was vernield, is hersteld.

De school heeft besloten om over te gaan op cameratoezicht in de hoop dit soort vervelende situaties te voorkomen. ā€œWe zijn inmiddels in gesprek met verschillende partijenā€, zegt directeur Petra Brinkman.

De leerlingen van de school hebben nog maar weinig geluk gehad met het toestel: nadat het in december werd geplaatst, werd het toestel in januari al vernield. Toen moest er een plateau vervangen worden. Media maart was het opnieuw raak. Het toestel was dusdanig vernield dat dit deel van het plein moest worden afgesloten voor de leerlingen. ā€œHet was gewoon niet veiligā€, aldus Brinkman.

Het team van de Sint Andreasschool, de kinderen en ouders reageerden in maart uiteraard boos. ā€œHet is te triest voor woorden dat deze vernielingen worden aangericht, zinloos sloopwerk. Wij kunnen niet begrijpen dat dit voor anderen ā€˜leukā€™ kan zijnā€, lieten ze toen weten. De teleurstelling was enorm, zeker ook omdat juist de leerlingen zĆ©lf van alles hadden gedaan om de aanschaf te kunnen realiseren. Hopelijk gaat van de cameraā€™s een dusdanige preventieve werking uit dat dit soort vervelende incidenten uitblijven.