Afbeelding
.

Maaltijd Project Hattem zet gasten in zonnetje

Algemeen

HATTEM ā€“ De vrijwilligers van het Maaltijd Project Hattem (MPH) hebben hun gasten in het zonnetje gezet met een lekkere en sfeervolle paasattentie.

Al tien jaar lang verzorgt een aantal enthousiaste vrijwilligers dat er op de donderdagavond een drie-gangen maaltijd op tafel staat in kerkgebouw Bethel voor plaatsgenoten die eenzaam zijn of moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen. Wekelijks schuiven ongeveer 25 en 30 gasten aan tafel om te genieten van het eten en het gezelschap. Het project wordt aangestuurd door een kerngroep met vertegenwoordigers uit verschillende Hattemse kerken.

Door de corona-maatregelen is het inmiddels al een jaar niet meer mogelijk om het maaltijdproject te organiseren. Zowel de vrijwilligers als de gasten geven aan de maaltijden enorm te missen en reikhalzend uit te zien naar de herstart van het MPH. 

Om te laten weten dat de gasten niet worden vergeten en de sponsorgelden goed te besteden, zijn de vrijwilligers van het MPH deze week op stap gegaan om de gasten uit Hattem en omgeving een Paascadeautje te brengen. De kerngroep geeft aan dat het juist in deze tijd van belang is om met elkaar in contact te blijven. Eenzaamheid ligt op de loer. Uit het oog is niet uit het hart. 

Zodra het weer veilig en verantwoord is, zal het MPH de activiteiten weer gaan opstarten.