Afbeelding
.

De Luwte boekt vooruitgang

Algemeen

HATTEM – Binnen de woonzorgzone aan de Geldersedijk is een perceel sociale bouwgrond toegewezen aan stichting De Luwte. De Luwte Hattem wil voor ruim 20 mensen met een Autisme Spectrum Stoornis en/of een verstandelijke beperking betaalbare appartementen realiseren in Hattem. 

De Luwte wil passende zorg bieden in een beschutte omgeving en een 24 uur per dag achterwacht. De woonbegeleiding is daarbij afgestemd op de individuele behoeften van de bewoner.

Na een lange periode van praten, lobbyen en geduld hebben is aan de Luwte een kavel sociale bouwgrond toegewezen. Onder voorwaarden mag de Luwte deze kavel met zorgbestemming op het voormalige ijsbaanterrein van de gemeente kopen. Inmiddels is de stichting druk bezig met het maken van de eerste plannen voor de indeling en het uiterlijk van het gebouw. Aandachtpunt is het te besteden huurbedrag van de appartementen. Aan de hand van het projectplan wordt een selectie gemaakt uit diverse zorgaanbieders.

“Er komt een mooie en intensieve periode aan voor het bestuur waarin we eindelijk kunnen zien dat er resultaten komen. De realisatie van de Luwte komt nu snel dichterbij”, zo staat te lezen in de nieuwsbrief. “Ondertussen zijn we druk doende om met ons bouwteam een mooi en functioneel ontwerp te maken. Het is de kunst om dit binnen de financiële middelen te realiseren.

Om geen valse verwachtingen te scheppen willen we pas ontwerpen delen als zeker is dat ze ook haalbaar zijn. Het team is ambitieus; wat ons betreft kunnen we dit jaar starten met bouwen. Maar eerst moet het bestemmingsplan worden goedgekeurd en bezwaren hiertegen worden afgehandeld”. Voor meer informatie: deluwtehattem.nl.