Uitvoerder Erwin Beens van Schagen Infra, wethouder Auke Schipper en projectleider Edwin van der Kolk van de gemeente Hattem.
Uitvoerder Erwin Beens van Schagen Infra, wethouder Auke Schipper en projectleider Edwin van der Kolk van de gemeente Hattem. .

Werkzaamheden Hessenweg van start

Algemeen

HATTEM - De wegwerkzaamheden aan de Hessenweg starten op maandag 29 maart. De Hessenweg gaat op de schop vanaf de Vuursteenberg tot de kruising met de Vechtstraat. De werkzaamheden duren tot medio juni.

De werkzaamheden maken deel uit van het project ‘Hoofdroute Hattem’. Vorig jaar werden de Vechtstraat en de Burgemeester Bijleveldsingel opnieuw ingericht. Het project is in twee delen geknipt omdat het wegen zijn die veelvuldig gebruikt worden.

“De nieuwe inrichting komt voort uit het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan. Hierin is vooral de leefbaarheid en de veiligheid voor de langzame weggebruiker een aandachtspunt. Dit doen we door de verlaging van de snelheid naar 30 kilometer in combinatie met de nieuwe inrichting”, geeft projectleider Edwin van der Kolk aan. “De fietsers krijgen meer ruimte. Waar de fietsers in de bestaande situatie gebruik moeten maken van de smalle fietssuggestiestrook, kunnen zij in de nieuwe situatie gebruik maken van de gehele rijstrook”, vult wethouder Auke Schipper aan.

Lees meer in de Hattemer van deze week.