Afbeelding
.

PvdA vraagt aandacht huurverlaging Triada

Algemeen

HATTEM - Woningcorporatie Triada heeft onlangs haar huurders geïnformeerd over een eenmalige huurverlaging voor huurders met een laag inkomen. 

Triada heeft gegevens bij de belastingdienst opgevraagd over het inkomen van 2019 en naar aanleiding daarvan hebben huurders met een laag inkomen een voorstel ontvangen tot huurverlaging ingaande 1 april van dit jaar. De lagere huur kan van invloed zijn op de huurtoeslag die sommige huurders ontvangen. De belastingdienst geeft niet door hoe hoog het inkomen in 2019 was. Alleen of het een ‘laag inkomen’ of ‘geen laag inkomen’ was. Of dat het inkomen niet bekend is. Huurders die na 2019 een inkomstendaling hebben gehad, bijvoorbeeld door de coronacrisis, moeten zelf de huurverlaging aanvragen bij Triada.

Volgens de PvdA is het lang niet bij alle huurders bekend hoe de regeling precies in elkaar zit en hebben sommige huurders geen bericht of informatie ontvangen. Huurders die vragen hebben kunnen contact opnemen met Triada. Op www.triada.nl of www.rijksoverheid.nl staat meer informatie over deze eenmalige huurverlaging.

Lees meer in de Hattemer van deze week.