Afbeelding
.

Media Ukkie Dagen

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM- Jonge kinderen weten rap de weg in de ā€˜digitale wereldā€™. 

Ze groeien op met allerlei soorten media. Van filmpjes op TikTok en YouTube tot online muziek en spelletjes. Media zijn leuk en een kind kan er veel van leren. Tegelijkertijd loeren er ook risicoā€™s op het wereld wijde web en is het belangrijk dat kinderen leren veilig met media om te gaan. De Bibliotheek Noord-Veluwe helpt ouders en opvoeders daarbij.

Tijdens de Media Ukkie Dagen die dit jaar van 26 maart tot en met 2 april worden gehouden vraagt de bieb aandacht voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Ouders en verzorgers van jonge kinderen worden tijdens deze campagne op diverse manieren meegenomen en krijgen tips om aan de slag te gaan met het mediagebruik binnen het gezin.

Dit jaar zijn de activiteiten rondom de Media Ukkie Dagen veelal online en worden er via de Bibliotheek Noord-Veluwe onder meer twee verschillende gratis online webinars aangeboden. De eerste is op 30 maart en duurt van 19.30 tot 20.30 uur, de tweede is een dag later en duurt van 20.00 tot 21.00 uur. 

De webinar van 30 maart heeft als titel ā€˜Appvoedingā€™. Mediacoach Evelyn Verburgh neemt de deelnemers mee in de wereld van digitale opvoeding, met mooie voorbeelden en praktische tips van onder andere producer Ron Feuler van de Zappelin-app, Meester Sander en schrijfster Nanda Roep.

De webinar van 31 maart heeft als titel ā€˜Ik zie, ik zie wat jij niet zietā€™ en gaat over media-aanbod voor jonge kinderen. Denise Bontje van Mediasmarties.nl neemt deze avond met de deelnemers het media-aanbod voor jonge kinderen door. Ze gaat in op welke media beschikbaar zijn, waar je als ouders op moet letten en legt uit welke media in een gezond mediamenu voor jonge kinderen passen.

Inschrijven voor deze gratis Webinars kan via de website van de bibliotheek: www.bibliotheeknoordveluwe.nl. Naast alle digitale informatie maakt de Bibliotheek Noord-Veluwe ook een mediatas met daarin een tijdschrift en enkele flyers en folders. Tijdens de Media Ukkie Dagen kan deze tas, zolang de voorraad strekt, tijdens de AfhaalBieb momenten worden opgehaald bij de vestigingen van de bibliotheek.